URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

AMENZI DE PESTE UN MILION DE LEI ÎN PRIMELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI DE VERIFICĂRI LA STAȚIILE DE CARBURANȚI DIN CĂLĂRAȘI

Pe 30 august, prefectul județului Călărași, Valentin Barbu, a semnat ordinul de constituire a comisiilor mixte de control pentru verificare operatorilor comerciali din județul Călărași care depozitează, transportă, distribuie, utilizează sau comercializează carburanți, inclusiv GPL.

Verificările sunt în plină desfășurare, iar 12 instituții fac parte din comisiile de control. Până miercuri, 13 septembrie, au fost verificați zeci de operatori economici, precum și instituții publice. De asemenea, autoritățile au descoperit peste 200 de nereguli și deficiențe.

Potrivit raportărilor, până la data de 13 septembrie 2023, au fost verificate patru instituții publice și 67 de operatori economici. Au fost constatate 209 nereguli/deficiențe, printre care: suspendarea unei autorizații a unui operator responsabil cu supravegherea și verificarea tehnică a instalațiilor; lipsă autorizații/avize/documente de funcționare/comercializare/transport – 31 ; instalații/rezervoare/recipiente depozitare/transport amplasate ilegal – 17 și alte tipuri de deficiențe/disfuncționalități/nereguli constatate – 160”, a precizat Elena Costache, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului – Județul Călărași.

În cele două săptămâni de verificări au fost aplicate aproape 200 de sancțiuni, astfel că valoarea acestora depășește un milion de lei până la data de 13 septembrie.

Au fost aplicate 197 de sancțiuni, dintre care 142 de avertismente și 55 de amenzi și a fost dispusă suspendarea activității pentru 10 agenți economici. 1.148.000 lei este valoarea totală a sancțiunilor aplicate până în prezent”, a mai declarat Elena Costache.

Verificările vor continua până pe 31 octombrie, sub coordonarea Prefecturii Călărași.  

FOTO: rol ilustrativ

Continue Reading
La Top