URMĂREȘTE-NE
Bloc alb

ACTUALITATE

AMENZI DE 3.000 DE LEI – AFLĂ CE NU AI VOIE SĂ FACI DACĂ LOCUIEȘTI LA BLOC

Românii care locuiesc la bloc se confruntă cu perspectiva unor amenzi semnificative în cazul în care încalcă o lege specifică, mai ales în perioada verii. Concret, cei care aleg să încingă grătare pe balcon sau în fața blocului sunt susceptibili să fie sancționați drastic de autorități.

Conform Legii nr. 54/2012, care reglementează astfel de activități recreative, cetățenii trebuie să respecte cu strictețe anumite reguli. Grătarele pot fi organizate doar în locurile special amenajate în acest scop. Legea definește două categorii de zone în care este permisă desfășurarea picnicurilor și grătarelor:

  1. Zonele indicate pentru activitățile de picnic, în care sunt permise activități de picnic, dar nu este permisă aprinderea focului.
  2. Zonele special amenajate pentru activitățile de picnic, care sunt dotate cu utilități și facilități specifice pentru desfășurarea acestor activități și în care este permisă aprinderea focului.

Românii care încalcă aceste reguli și încing grătare pe balcon sau în alte locuri neautorizate riscă să primească amenzi substanțiale. Conform informațiilor disponibile, amenzile pentru astfel de încălcări pot ajunge până la suma de 3.000 de lei.

Autoritățile locale din diverse orașe din țară au luat măsuri pentru a aborda această problemă și au amenajat spații speciale în care locuitorii pot face grătare în mod legal și sigur, fără a deranja sau a pune în pericol ceilalți locuitori ai blocului. Aceste inițiative au ca scop atât menținerea unui mediu de trai confortabil pentru toți rezidenții, cât și protejarea mediului înconjurător.

Continue Reading
La Top