URMĂREȘTE-NE

SPORT

AMBIȚIE ȘI DISCIPLINĂ – PAULA TUFAN, CÂȘTIGĂTOARE LA CUPA ROMÂNIEI DE CULTURISM ȘI FITNESS

Ambiția și disciplina au creat o câștigătoare din rândul călărășenilor. Paula Tufan a reușit să ducă numele județului la Cupa României de Culturism și Fitness, care a avut loc la Cluj-Napoca.

Între 28-29 aprilie, sportiva unui club din Călărași a concurat la evenimentul care a atras peste 300 de sportivi. Dintre toți participanții, călărășeanca s-a clasat pe locul I la categoria de junioare, însă ambiția a făcut-o să concureze și la senioare, acolo unde a obținut locul IV.

“Pot spune că a fost una dintre cele mai frumoase experiențe trăite de mine. Nu cred că aș putea trăi astfel de momente în altă parte”, a declarat pentru Canal SUD Paula-Elena Tufan, câștigătoare.

La prima vedere totul pare simplu. Ei bine, nu este chiar așa. Pentru a participa la un concurs de acest tip și, mai ales, pentru a ocupa un loc fruntaș este nevoie de multă disciplină. Pe lângă antrenamentele zilnice, cea mai importantă parte este dieta.

“Dieta constă în mese foarte stricte. Am scos din alimentație tot ceea ce înseamnă prăjeli și dulciuri. Într-adevăr, este greu. Atunci când motivația dispare, trebuie să rămâi consecvent”, a adăugat sursa menționată anterior.

În spatele oricărei reușite  stau mulți oameni. De exemplu, pentru Paula a contat foarte mult ajutorul președintelui clubului din care face parte.

“Este foarte important să ai lângă tine pe cineva pregătit. Un antrenor te poate îndruma în ceea ce privește crearea unui antrenament și a unei diete corespunzătoare. De asemenea, pentru a participa la aceste concursuri este important și sprijinul financiar. Suplimentele nutritive sunt costisitoare, mai ales atunci când pregătirea se întinde pe luni bune” a declarat Nelu Bașfalion, președintele Clubului ACS Fortus Călărași.

Pentru majoritatea oamenilor, culturismul este un sport periculos. Dieta, antrenamentele și suplimentele creează pentru neștiutori un cerc al nesiguranței.

“Ca orice sport, nu este bine să ducem culturismul la extrem. Participantul trebuie să fie supravegheat continuu de către o persoană autorizată. Pentru o refacere cât mai buna după antrenament, este nevoie de suplimente nutritive. Nu trebuie să le confundăm cu anabolizantele. Într-adevăr, anabolizantele atacă organele interne, pe când suplimentele doar ajută la refacere”, a conchis Nelu Bașfalion.

Călărășeanca a promis că nu se va opri aici. Următoarea competiție va avea loc la sfârșitul lunii august la Sibiu.

 

Continue Reading
La Top