URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

AMBASADA UCRAINEI ÎN ROMÂNIA, INFORMAȚII PRIVIND INVAZIA RUSĂ

Ambasada Ucrainei în România a publicat, pe o rețea de socializare, informații operaționale privind invazia rusă, dis de dimineață.

Redăm informațiile furnizate pe pagina oficială de Facebook a ambasadei:

“Invadatorii ruși au redus ritmul coborârii, dar încă încearcă să dezvolte succesul în direcții separate în viitoarea operațiune împotriva Ucrainei. În timpul operațiunii ofensive aeriene, inamicul a continuat să atace aeroporturile militare și civile, punctele militare de control (forțele), instalațiile sistemului de apărare aeriană, instalațiile de infrastructură critică, așezările și unitățile din zonele de apărare. Încălcând Dreptul Internațional Umanitar, ocupanții au lansat în mod insidios o grevă cu rachete asupra clădirilor rezidențiale din orașele Zhytomyr și Cernihiv. În același timp, toate încercările invadatorilor ruși de a atinge scopul operațiunii militare au eșuat. Respinge cu succes atacurile grupurilor tactice batalioane încă în apropiere, forțând inamicul să refuze înaintarea. Începând de astăzi, focul de artilerie al uneia dintre brigăzile ucrainene a distrus mai mult de 5 coloane de echipamente inamice și forța de muncă a inamicului. Adversarul este demoralizat și suferă pierderi mari. Au fost observate cazuri frecvente de dezertare și neascultare. Dușmanul a înțeles că propaganda și realitatea sunt diferite. Invadatorilor le este frică de noi. Apărătorii Ucrainei continuă să mențină o apărare puternică. Glorie Ucrainei! Împreună vom învinge“, se arată pe rețeaua de socializare.

Notă: Informațiile sunt distribuite de către Ambasada Ucrainei în România (n.r. pe Facebook este intitulată Embassy of Ukraine in Romania) de pe pagina de Facebook a armatei ucrainene, denumită General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Continue Reading
La Top