URMĂREȘTE-NE

EVENIMENTE

AM INTRAT ÎN PRIMĂVARA ASTRONOMICĂ. ZIUA ESTE EGALĂ CU NOAPTEA

Echinocţiu de primăvară 2022, debutul primăverii astronomice. Când se schimbă ora.

Este, de asemenea, data la care se spune că „ziua este egală cu noaptea”, adică orele de lumină sunt egale cu cele de întuneric.

După echinocțiul de primăvară, durata zilei (luminată de soare) va continua să crească, iar cea a nopţii să scadă, până la data de 21 iunie, când se va încheia primăvara astronomică, odată cu solstiţiul de vară.

În regiunile polare din emisfera nordică, începe lunga zi polară, iar în cea sudică începe noaptea polară, care vor dura, fiecare, câte 6 luni.

De la un an la altul, echinocţiul de primăvară nu are însă loc la aceeaşi dată, întrucât anul calendaristic nu este egal cu anul tropic,

Primăvara astronomică a început astăzi la ora 17:33. Asta înseamnă că suntem în momentul echinocţiului de primăvară când ziua este egală cu noaptea. Este un fenomen astronomic în care Soarele traversează ecuatorul ceresc şi ajunge din emisfera emisfera australă a sferei cereşti în cea boreală.

Trecerea la ora de vară se va face în ultimul weekend din luna martie, adică peste o săptămână, în noaptea de 26 spre 27 martie 2022, când ceasurile se dau înainte cu o oră, adică ora 3:00 devine ora 4:00. „Dormim mai puțin”, cum se spune, iar 27 martie 2022 este cea mai scurtă zi a anului, având 23 de ore.

Sursa : Mediafax

Continue Reading
La Top