URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ALOCAȚIILE COPIILOR ȘI PENSIILE SE MAJOREAZĂ

Guvernul a aprobat majorarea punctului de pensie cu 10% și a indemnizației sociale pentru pensionari cu 25%, de la 1 ianuarie 2022, anunță Casa Județeană de Pensii Călărași.

Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri, 15 decembrie a.c., Ordonanța de urgență pentru majorarea valorii punctului de pensie și a indemnizației sociale pentru pensionari, începând cu luna ianuarie a anului viitor.

Astfel, valoarea punctului de pensie crește de la 1.442 de lei, cât este în prezent, la 1.586 de lei.

Actul normativ aprobat de Executiv mai prevede că, începând cu anul 2023, valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, comunicați de Institutul Național de Statistică.

În ceea ce privește indemnizația socială pentru pensionari, Guvernul a aprobat majorarea de la 800 de lei la 1.000 de lei, ceea ce reprezintă o creștere de 25%.

De asemenea, ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, în data de 15 decembrie a.c., că Guvernul a aprobat majorarea alocațiilor copiilor, începând cu 1 ianuarie 2022.

“Începând cu data de 1 ianuarie 2022, alocațiile de stat pentru copii se majorează pentru cei cu vârste cuprinse între zero și doi ani, dar și pentru cei de 2 -18 ani, copii cu dizabilități, alocația se majorează la 600 de lei. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între doi și 18 ani alocația se majorează la 243 de lei“, a afirmat Budăi.

Foto: playtech.ro

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top