URMĂREȘTE-NE

BREAKING NEWS

ALIMENTAREA CU GAZ A BULGARIEI, SUSPENDATĂ DE RUSIA

Gazprom taie de astăzi alimentarea cu gaze și a Bulgariei, după ce ieri a făcut același lucru cu Polonia. Ambele țări au refuzat să plătească în ruble și au impus sancțiuni Rusiei.
Ministerul Economiei din Bulgaria a anunțat marți seara că a primit din partea Gazprom Export o notificare privind suspendarea alimentării cu gaze prin conducta Turkstream, începând cu 27 aprilie 2022. În acest moment Bulgaria primește din Rusia 90% din necesarul său de gaze, dar în urmă cu o săptămână a anunțat că va renunța complet la acestea până la sfârșitul anului, prin conectarea la Grecia și încheierea unui contract de furnizare cu Azerbaidjan.
Tot marți seara, autoritățile poloneze au confirmat oprirea furnizării de gaze prin conducta Yamal Europa, ca urmare a refuzului de a plăti în ruble. Știrile au provocat o creștere de până la 18% a cotațiilor de gaz european.
Livrările de gaz rusesc către România, prin punctele Isaccea și Negru Vodă au fost oprite de facto de la începutul acestei luni, dar continuă importurile prin Ungaria.

SURSA:REUTERS

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top