URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

“ALERGAREA DE SÂMBĂTĂ” PUNE CĂLĂRAȘIUL PE HARTA COMPETIȚIILOR SPORTIVE

“Alergarea de Sambătă Călărași” a organizat, în premieră, la Călărași, Semimaratonul “ASCălărași Aleargă”, competiție la startul căreia s-au aliniat, sâmbătă, 15 octombrie, zeci de copii cu vârstele cuprinse între 6-9 ani, 10-13 ani care au concurat în probele de 400 / 800 metri, respectiv adulți care au alergat pe distanțe de 3 km, 5 km, 10 km și 21 km.

Este o competiție la care s-au înscris un număr de 300 de participanți.
Scopul acestui Semimaraton pe lângă faptul că promovează sportul în Călărași, este acela de a alerga pentru copiii vulnerabili de la Fundația “Copii în Dificultate”.

Copiii pentru care se strâng donații sunt cu întârzieri în dezvoltarea generală, cu dizabilități, cu sindroame neurologice și motorii, tulburări de dezvoltare a limbajului și vorbirii, dizabilități intelectuale, sindroame genetice, dizabilități ortopedice și musculare.
Acești copii provin din familii dezorganizate, din părinți care au consumat alcool sau droguri.

“Invităm toți cetățenii Călărașiului la acest Semimaraton deoarece avem nevoie de mișcare. Suntem în prima ediție a semimaratonului și încercăm să motivăm copiii să se reapuce de mișcare, deoarece sportul înseamnă sănătate. Aceasta este prima ediție, dar cu siguranță nu va fi ultima” a declarat Marius Dulce, primarul Călărașiului, pentru Canal SUD.

Suma strânsă din taxa de participare a fost donată către Fundația “Copii in dificultate”.


Continue Reading
La Top