URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

AJUTOR FINANCIAR DE LA STAT PENTRU FAMILIILE DEFAVORIZATE

În ultimele luni, Guvernul a alocat sume semnificative de bani pentru a sprijini categorii defavorizate din România, sub formă de vouchere sociale și alte forme de asistență financiară. Cu vacanța de vară încheiată, elevii se pregătesc pentru începerea noului an școlar, iar părinții se ocupă de achiziționarea rechizitelor necesare.

În acest context, Guvernul a decis să ofere sprijin financiar părinților cu copii din medii defavorizate pentru a-i ajuta să procure materialele școlare necesare. Acest sprijin financiar constă în sume de 500 de lei și va fi acordat sub forma unor vouchere.

Această asistență financiară de 500 de lei se acordă unui grup de aproximativ 300.000 de preșcolari și elevi din România cu resurse financiare limitate. Aceste sume vor fi sub forma voucherelor educaționale, conform prevederilor stabilite în Ordonanța de Urgență nr. 133 din 7 august 2020.

Cunoscute și sub numele de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional, aceste vouchere vor fi distribuite părinților pentru a putea achiziționa materialele școlare necesare în anul școlar 2023-2024. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat acest sprijin.

Ajutorul financiar de 500 de lei, acordat de Guvern familiilor cu copii defavorizați, va fi disponibil până în anul 2027, conform unui comunicat de presă. Aceste vouchere educaționale fac parte din programul Incluziune și Demnitate Socială, care are o valoare totală de 120 de milioane de euro, scrie ziarulunirea.ro

Continue Reading
La Top