URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

AGITAȚIE LA GRĂDINA ZOOLOGICĂ DIN CĂLĂRAȘI

În luna octombrie 2021, la Grădina Zoologică din Călărași a fost demarat proiectul de voluntariat “Poveste la Zoo”, inițiat de un grup de 11 elevi și două cadre didactice de la Liceul Pedagogic „Ștefan Bănulescu”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Călărași și Grădina Zoologică. Toate ideile voluntarilor se centrează pe Cooper, hipopotamul grădinii, care anul acesta împlinește 40 de ani și care face locul special pentru că este singurul hipopotam din țară. În cadrul proiectului, ce se derulează în perioada octombrie 2021 – mai 2022, voluntarii și-au propus să pună în valoare zonele expuse publicului, să atragă și să implice copiii, dar și adulții, în jocuri în aer liber.

Astfel, voluntarii Bianca, Marina, Georgeta, Gabriela, Miruna, Corina, Mihaela, Robert, Marin, Alejandra, Roberta, de la clasele cu profil Arte vizuale și profil pedagogic, și prof. F. Radu , alături de prof. I. Bîrjoveanu, în prima parte a proiectului, au început să decoreze pereții exteriori din zona Acvariu, iar în a doua parte, vor trasa jocuri-ghid pe aleile din incinta ZOO.

Pentru realizarea obiectivelor, Primăria Muncipiului Călărași sprijină proiectul cu oferirea unei mese calde participanților și cu asigurarea materialelor necesare executării picturilor murale și pe asfalt.

Declarații ale voluntarilor

,,Ideea proiectului este una extrem de frumoasă și creativă! Ca voluntar de la profilul arte plastice, este o ocazie unica să îmi îmbunătățesc aptitudinile și talentul. Cu siguranță, vizitatorii grădinii se vor bucura de culoare!”-(Bianca Gârbaș, clasa a IX -a Arte)

„În opinia mea, voluntariatul în cadrul acestui proiect este o acțiune care ar trebui să motiveze și alți tineri să ne urmeze exemplul și să participe și ei la activități extracurriculare. Lucrul în echipă este cea mai buna metodă de a socializa. Cred că impactul pe care îl va avea proiectul nostru asupra călărășenilor va fi deschiderea ochilor spre ceea ce pot realiza câțiva oameni cu o idee și ce lucru frumos poate ieși.”-(Gabriela Stoian din clasa a IX -a A, profil pedagogic)

„Mă bucură faptul că prin acest voluntariat putem să ne arătam talentele și că putem face o mică schimbare.  Cu ajutorul nostru, cred că Grădina Zoo o sa fie mai colorată și mai veselă. Sper ca vizitatorilor să le placă și poate, pe viitor, să fim implicați in alte proiecte ca sa facem orașul mai vesel.”(Marina Ene, elevă în clasa a IX -a Arte la Liceul Pedagogic „Ștefan Bănulescu”)

„Pentru mine a fi parte din proiectul Poveste la ZOO, înseamnă că pot să aduc un zâmbet pe fața copiilor, care vizitează acest obiectiv turistic, și un plus pentru orașul nostru, pentru că îl încărcăm cu o energie aparte.”-(Georgeta Băjenaru din clasa a XI -a Arte.)

 „Noi vrem să dăm o pată de culoare Grădinii Zoologice pentru a schimba viziunea unui copil despre lume. Printr-un lucru simplu încercăm să creăm ceva WOW!”-(Robert Croitoru, clasa a XI -a Arte).

„Sunt bucuroasă că ideea noastră se concretizează, că formăm o echipă, care indiferent de situația actuală – restricții, certificat verde, măști, este la fel de entuziastă, că am primit sprijinul material atât de important – vopseluri speciale pentru asfalt, var, pigmenți, pensule, mănuși,  din partea Primăriei Municipiului Călărași și că există o bună colaborare cu dna dr. Valentina Blebea, managerul Grădinii Zoologice. Avem un susținător în jurul căruia se învărtesc toate ideile noastre – Cooper. Copiii voluntari îl adoră pe Cooper! Poveste la Zoo este un proiect despre cum viața poate fi frumoasă și din spatele măștii, cu muncă și dragoste pentru culoare.”-( prof. Irina Bîrjoveanu)

Continue Reading
La Top