URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

AGENȚIILE DE JOCURI DE NOROC, MUTATE LA MARGINEA ORAȘELOR

Marți, 5 septembrie a.c., proiectul prin care sălile de jocuri de noroc nu mai pot fi amplasate în localități, ci doar la marginea acestora, și cu anumite limitări, a fost votat de senatori.

„Guvernul a trimis un punct de vedere tehnic, chiar dacă e negativ. PSD a votat proiectul, noi l-am susținut, noi l-am depus, premierul Ciolacu l-a susținut. A fost o decizia politică, punctul de vedere al guvernului este unul tenic”, a declarat Lucian Romașcanu, liderul grupului PSD din Senat.

Proiectul a fost depus în Parlament de mai mulți social-democrați, printre care Marcel Ciolacu, actualul prim-ministru, dar și Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților.

Toți cei 91 de senatori prezenți marți, 5 septembie a.c., la ședință, au fost pro proiectului indiferent de partidul din care fac parte.

Proiectul prevede că spațiul dedicat jocurilor de noroc este situat la cel cel mult 50 de metri de limita teritorială a orașului/municipiului ori a comunei, inclusiv a municipiului București. Vizate sunt toate agențiile de pariuri, cazinourile sau aparatele de tip păcănele sau „slot machines”, conform ordonanței care a stabilit cadrul legal.

Senatorii au decis și ca spațiile care găzduiesc jocuri de noroc să nu fie „la mai puțin de 300 m de un așezământ de învățământ, inclusiv campusurile aferente acestuia, un așezământ de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase și alte asemenea sau în incinta acestora”.

Conform proiectului, toate sălile de jocuri de noroc ar trebui relocate în maxim 60 de zile de la publicarea legii în Monitorul Oficial.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top