URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

AFLĂ DE UNDE POȚI CUMPĂRA CELE MAI PROASPETE FRUCTE ȘI LEGUME DIN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI

S-ar spune că în abundență de supermarketuri, hipermarketuri, magazine și piețe de tot felul, nu e o idee tocmai inspirată să mai deschizi și tu unul. Pe de altă parte, românii încep să fie tot mai interesați de produse de calitate și sunt tot mai dispuși să le caute în mai multe surse, nu să le ia pe toate dintr-un singur loc.
În magazinul “Fresh&Healthy” consumatorii au la dispoziție mai multe sortimente din care pot alege, printre care roșii, castraveți, ardei gras, vinete, varză, cartofi, ceapă sau usturoi, precum și mai multe sortimente de fructe.

Fără îndoială, în ultimii ani, alimentele naturale sănătoase au devenit foarte populare și acest lucru se datorează, în principal, preocupării pentru bolile cauzate de alimentele de proastă calitate.

Robert Jugureanu, administratorul magazinului de legume și fructe “Fresh&Healthy”, un adevărat expert în ceea ce privește alimentele naturale, ne va răspunde la câteva întrebări pentru a ne satisface curiozitățile.

1.Care sunt cele mai vândute produse?
Cele mai vândute produse în momentul de față sunt fructele exotice: portocale, clementine, banane, dar bineînțeles, acest aspect diferă în funcție de sezon.


2. Este mai rentabil să cumpărăm fructe și legume dintr-un magazin decât dintr-un supermarket?
Nu aș vrea să par subiectiv, dar dacă ne dorim produse proaspete și de calitate, da, este mai rentabil sa cumpărăm legume și fructe dintr-un magazin de specialitate. Noi aprovizionăm magazinul în fiecare zi, iar în cazul în care întâmpinăm probleme cu produsele, nu ezităm să le returnăm, sau în cel mai rău caz, să le aruncăm. Înțeleg că poate fi și o diferență de preț, dar ca în orice domeniu, calitatea are prețul ei. Peste 80% din produse provin din import în această perioadă, prețurile carburanților și energiei au urcat extrem de mult, de aici și prețurile destul de piperate față de perioada în care predominau produsele românești.


3. Cât timp stau produsele în magazin?
Noi ne dorim ca produsele să nu stea în magazin prea mult, fiind domeniul de așa natură, căutăm mereu sa nu avem un stoc prea mare, iar fructele/legumele să fie proaspete.”


4. Care este țara de proveniență a fructelor si legumelor?
În această perioadă, țările de proveniență diferă în funcție de produs. Avem legume românești, cât încă se mai poate, rădăcinoase, varză, usturoi, salată, ridichii si ceapă verde, iar restul produselor provin din America de Sud, Africa, Europa si Asia. Avem pepeni verzi din Brazilia, mango din Peru, portocale si clementine din Grecia, prune din Africa de Sud, cartofi din Franța, iar lista poate continua. Țin să precizez că toate țările de proveniență se găsesc pe eticheta produselor de la noi din magazin.


5. Cum recunoaștem dacă produsele sunt proaspete?
În acest domeniu este simplu, când un produs își pierde aspectul fizic, atunci este probabil că acesta să fie deja într-o stare de degradare, nu în cazul tuturor, dar în mare parte acesta este criteriul după care ne ghidăm.

“Magazinul este foarte frumos aranjat, iar asta dă un aspect de gospodar de nota 10. M-ar tenta să cumpăr ardei capia și alune. Produsele mi se par acceptabile. După ce voi degusta din produsele achiziționate, voi decide dacă voi mai vizita acest magazin” a declarat un client al magazinului “Fresh&Healthy”, pentru Canal SUD.

Magazinul “Fresh&Healthy” îl puteți găsi pe strada Sfântului Nicolae, nr. 61, între orele 08:30 – 20:30.

Continue Reading
La Top