URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

FĂRĂ MASCĂ PE STRADĂ ȘI FĂRĂ CERTIFICAT VERDE LA CONTROL. AFLĂ DE CÂND

Scăderea numărului de infectări zilnice cu coronavirus şi trendul descendent pe care se află gradul de ocupare al secţiilor ATI din spitalele româneşti determină Guvernul să ia primele măsuri de relaxare.

Fără mască pe stradă şi fără certificatul verde la control.

Masca rămâne obligatorie la interior în spaţii deschise aglomerate fără certificat verde şi fără orar la: mall, magazine, restaurante, cinema, spectacole, săli de fitness.

Conform surselor observatornews.ro, Guvernul României urmează să anunţe miercuri primele măsuri de relaxare după valul 5 al pandemiei. Restricţiile vor fi ridicate cel mai probabil de joi.

Premierul Nicolae Ciucă anunţa încă de săptămâna trecută că tendinţa descrescătoare va duce cât de curând la relaxări.

Având în vedere evoluţia situaţiei pandemice, am discutat şi am spus public că urmează să desfăşurăm o analiză după data de 15 februarie la nivelul Ministerului Sănătăţii şi a celorlalte instituţii implicate în gestionarea crizei pandemice. Au avut loc aceste evaluări, este foarte clar că în momentul de faţă în ceea ce priveşte valul 5 am intrat pe o linie descendentă şi am discutat cu domnul ministru Rafila, urmând ca în perioada imediat următoare, ţinând cont de faptul că la începutul lunii martie urmează să îşi înceteze efectele hotărârea de guvern, să avem o analiză cât se poate de concretă şi să venim cu măsuri care să se preteze la nivelul situaţiei concrete“, a declarat prim-ministrul.

Sursa foto: presasm.ro

Georgiana Petre

Continue Reading
La Top