URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

AFLĂ CUM AU PETRECUT CĂLĂRĂȘENII MINIVACANȚA DE RUSALII ȘI CE ȘTIU DESPRE SUPERSTIȚIILE ASOCIATE CU ACEASTĂ SĂRBĂTOARE

În a doua zi de Rusalii, o echipă Canal SUD s-a aflat pe străzile din Călărași, întrebând localnicii cum au petrecut această sărbătoare și ce știu despre superstițiile asociate cu aceasta.

Unii dintre calărășeni au spus că au petrecut timpul cu familia și prietenii, au participat la slujbele religioase sau au mers la picnicuri în aer liber. Alții au ales să se relaxeze acasă sau să se bucure de o zi liberă de la serviciu.

Întrebați despre superstițiile de Rusalii, mulți dintre locuitorii orașului au menționat că nu este bine să nu te speli și să nu îți faci treburile casnice, pentru a evita ghinionul.

Alții au adăugat că, de Rusalii, este important să mergi la cimitir pentru a aprinde lumânări și a-ți aminti de cei dragi care au plecat din această lume.

În general, călărășenii au fost deschiși să vorbească despre modul în care au petrecut zilele de Rusalii și despre superstițiile asociate cu această sărbătoare. Chiar dacă unii nu credeau în aceste tradiții, majoritatea recunoșteau importanța lor în cultura și istoria românească.

Continue Reading
La Top