Deși peștele este bun pentru corp fiindcă este o sursă importantă de acizi grași Omega 3, este important să nu îl consumi dezorganizat. Deci, este necesar să ai o idee cât mai clară despre cât de des ar trebui să mănânci pește, astfel încât să te bucuri de beneficiile acestuia.
O greșeală frecventă pe care o fac mulți oameni atunci când încearcă să slăbească este să evite toate grăsimile. Conform specialiștilor, ai nevoie de o doză sănătoasă de tipul potrivit de grăsime în alimentația ta.
Cel mai mare atu al consumului de pește îl reprezintă conținutul lor de acizi grași omega-3. Aceștia susțin sănătatea cardiovasculară, prin reducerea inflamațiilor, ajută la prevenirea anomaliilor ritmului cardiac, îmbunătățesc flexibilitatea arterelor și ajută la scăderea colesterolului.
O dietă sănătoasă, echilibrată ar trebui să includă cel puțin două porții de pește pe săptămână, inclusiv un pește gras, precum somon, macrou, hering, păstrăv, sardine și ton.
Peștele la grătar este o alegere mai sănătoasă decât peștele prăjit. Prăjirea poate crește conținutul de grăsime din pește.
Este important să iei în considerare tipul de pește pe care alegi să îl consumi și nivelul de contaminanți. În plus, o echipă de cercetare a descoperit că o porție de somon, macrou sau sardine pe zi crește riscul de a dezvolta diabet cu 25%.
Așadar, din cauza lipsei de dovezi științifice, este indicat să respecți indicațiile actuale și să te limitezi la două porții de pește pe săptămână, pentru a evita eventualele probleme de sănătate.
Sursa: realitatea.net