URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

AFLĂ CE SE ÎNTÂMPLĂ CU TELEFONUL TĂU DACĂ AI APLICAȚIA FACEBOOK INSTALATĂ

Facebook s-a folosit de smartphone-urile utilizatorilor, fără ştiinţa acestora, pentru a testa funcţii noi ale platformei sale de socializare, potrivit unui fost angajat al companiei, publicaţia MacWorld, scrie ziare.com.

Dacă aţi observat vreodată că bateria se descarcă anormal de repede în timp ce utilizaţi aplicaţia Facebook sau Messenger pe telfoane, s-ar putea să nu fie o coincidenţă.

Potrivit unui fost angajat al Meta, compania are capacitatea de a consuma în secret bateriile telefoanelor cu sisteme Android şi iPhone ale utilizatorilor, ca parte a testării interne a aplicaţiei.

Într-un interviu pentru The New York Post, George Hayward susţine că a fost concediat în noiembrie anul trecut pentru că a refuzat să participe la ”testări negative” în timp ce lucra la aplicaţia Messanger.

Potrivit QASource, testarea negativă le permite dezvoltatorilor ”să compare rezultatul aşteptat cu rezultatul incorect”, dezvăluind modul în care o aplicaţie răspunde la datele nevalide.

În cazul Facebook, testarea negativă ar putea fi folosită pentru a vedea cum funcţionează anumite funcţii sau cât de repede se încarcă mesajele atunci când bateriile sunt descărcate mai repede decât era de aşteptat.

Continue Reading
La Top