URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

AFLĂ CÂȚI CETĂȚENI UCRAINENI AU SOLICITAT AZIL POLITIC ÎN ROMÂNIA

Ministerul Afacerilor Interne informează cetățenii printr-un comunicat de presă faptul că în data de 25 februarie 2022, 36 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România ca urmare a conflictului din Ucraina. În total, de la începerea conflictului au fost înregistrate 40 de cereri de azil. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanții de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General de Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum și de măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă și activități de adaptare culturală.

Complementar pot beneficia de suportul organizațiilor internaționale și neguvernamentale care își desfășoară activitatea în domeniul migrației.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 51,9%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că în cursul acestei zile, în intervalul orar 00.00 – 17.00, 45.376 de persoane, dintre care 8.942 cetățeni ucraineni, au intrat în țară, iar 44.902 persoane, dintre care 4.617 cetățeni ucraineni au părăsit teritoriul României

Totodată, 14.216 mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare și 12.770 pe sensul de ieșire.

Sursa foto: sursazilei.ro

Continue Reading
La Top