URMĂREȘTE-NE

SĂNĂTATE

AFLĂ CÂTE COMPRIMATE DE IODURĂ DE POTASIU A PRIMIT DSP CĂLĂRAȘI

Instituția Prefectului-Județul Călărași informează că Direcția de Sănătate Publică a județului nostru a primit, de la Ministerul Sănătății, 411.000 comprimate de iodură de potasiu.

În acest moment nu se știe încă modalitatea prin care cetățenii vor intra în posesia acestor comprimate. O primă variantă propusă de Ministerul Sănătății este distribuirea lor prin intermediul medicilor de familie.

Săptămâna aceasta se va desfășura o campanie de informare, urmând ca de săptămâna viitoare să înceapă distribuirea comprimatelor de iodură de potasiu către toți cei eligibili, în principiu populația cu vârsta până în 40 de ani, potrivit informațiilor furnizate de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Iodura de potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide. În caz de urgență determinată de un posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de iodură de potasiu se face doar în primele ore.

Producerea și stocarea acestui produs sunt asigurate de către SC Antibiotice SA și Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Continue Reading
La Top