URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

AFLĂ CARE SUNT PROIECTELE PENTRU DEZVOLTAREA COMUNEI INDEPENDENȚA DIN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

Gabriel Rădulescu este primarul comunei Independența. A venit la conducerea administrației pentru că și-a dorit să se implice în dezvoltarea ei. Scopul principal fiind infrastructura comunei, modernizarea reţelei stradale, reţeaua de apă, reţeaua de canalizare şi rețeaua cu gaze naturale în întreaga comună.

Mai multe precizări a oferit Gabriel Rădulescu într-un interviu pentru Canal Sud.

“Cred că proiectul acesta ar trebui împărțit în două cu toate că nu există un proiect strict, dar eu așa îl văd. Dezvoltarea comunei trebuie făcută prin infrastructură, exact ce vă spuneam apă canalizare, drumuri asfaltate și poate rețeaua de gaz asta ar fi infrastructura mai ales că noi suntem la 17 km de Călărași și dacă am rezolva aceste proiecte, cu siguranță am deveni o comuna atrăgătoare pentru locuitorii călărășeni, să vină să își cumperi un loc de casă. A doua chestiune și este un lucru îmbucurător pentru comuna noastră este că avem o populație tânără cu mulți copii și vreau să vă spun că ne axăm pe tot ce înseamnă dezvoltarea infrastructurii școlare.

Anul acesta împreună cu Consiliul Local am alocat o sumă de 350000 RON pentru reabilitarea școlii: vopsea, trotuar  refacerea gardului, refacerea unui teren de Minifotbal, construirea unor diverse locuri de joacă pentru cei mici, înființarea unui parc în curtea grădiniței deci a existat în timpul mandatului meu bani alocați în zona Educației și suntem în derulare și mă mândresc cu treaba aceasta că este un proiect pentru care am muncit eu sută la sută. Este un proiect obtinut  prin fonduri europene în valoare de aproximativ 120000 de euro care a prevăzut ca în acest proiect să fi achiziționate laptop-uri pentru toate cadrele didactice, 208 tablete pentru elevi sau cumpărat o parte de către primărie și mai erau nevoie de număr de 208, 21 de săli  vor fi echipate cu sistem de videoconferință și de asta va spuneam totul merge mai greu aici. Uitați am început proiectul acesta în perioada pandemiei am aplicat pentru el în luna a 10-a 2020 și suntem în luna a patra 2022 la un an și șapte luni și abia acum îl implementăm dacă ar fi după mine aș vrea să il implementez în două luni au trecut 20 de nu două. Dar vreau să asigur cetățenii că au tot sprijinul meu în a-mi duce proiectele la îndeplinire.

Noi am făcut tot ce a ținut de noi că aceste proiecte să existe să fie depuse pentru finanțare, dacă nu depui aceste proiecte nu ai cum să primești finantatre pe ele, cu siguranță toți primarii își doresc să ne fie finantate  proiectele nu cred că vor fi finanțate toate, dar câte vor fi încercăm să facem treabă”, a declarat Gabriel Rădulescu primarul comunei Independența.

Continue Reading
La Top