URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

AFLĂ CARE SUNT PROIECTELE ÎN DERULARE ÎN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI

“Am spus de multe ori că una din preocupările majore ale executivului PMC este finalizarea proiectelor cu finanţare europeană, 25 la număr, până la sfârşitul anului 2023. Este un proces dificil din cauza unor factori externi, cum ar fi creşterea alarmantă a preţurilor atât la materialele de construcţii cât şi la combustibili şi energie care generează cheltuieli şi mai mari faţă de cele prognozate.

Începând de astăzi vă voi prezenta stadiul implementării acestor proiecte.

Proiectul „Îmbunătăţirea siguranţei navigabilităţii pe fluviul Dunărea în regiunea transfrontalieră Călăraşi – Silistra” sau Promenada.

Lider de proiect este UAT Judeţul Călăraşi. Partener 1: UAT Municipiul Călăraşi. Partener 2: Municipalitatea Silistra. Contractul de finanţare a fost semnat în data de 29 martie 2019. Finalizare implementare proiect: 21.12.2023. Valoarea totală a proiectului 10,26 mil. Euro din care 3,226 mil. Euro eligibili pentru Municipiul Călăraşi.
Contractul de execuţie lucrări a fost semnat în noiembrie 2021. Durată execuţie lucrări: 24 luni (15 decembrie 2023). Predarea amplasamentului s-a realizat în 15 decembrie 2021 când s-a emis şi ordinul de începere a execuţiei lucrărilor.

Execuţie în derulare – 30%. Din păcate, cofinanţarea a ajuns la 5 milioane de euro. Ar mai fi nevoie de încă o sumă de 13 milioane lei. Banii pe care i-am împrumutat, aproape 40 de milioane de lei, merg spre Promenadă care e complementar cu Portul de ambarcaţiuni uşoare.

Aceste lucrări sunt conexe şi trebuie realizate”, a scris pe pagina sa de socializare Primarul Municipiului Călărași, Marius Dulce.

Continue Reading
La Top