URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

AFLĂ CARE SUNT CELE MAI EFICIENTE EXERCIȚII PENTRU AMELIORAREA DURERILOR DE SPATE

Dacă antrenarea în locuri publice nu este pe gustul tău si nu ai întotdeauna timp sa ajungi la sala, exercițiile în confortul propriei locuințe devin cea mai buna soluție!
Există o varietate largă de exerciții pe care le poți face acasă, iar Alexandru Florea ne-a oferit câteva idei pentru un antrenament special, care sa se potrivească cu obiectivele fiecăruia.

Există mai multe exerciții pe care le poți face acasă pentru a ajuta la ameliorarea durerilor de coloană vertebrală.

Iată câteva exerciții pentru partea de durere lombară, pentru a detensiona coloana, doar cu ajutorul unei saltele:

Genoflexiuni clasice: nu trebuie să depășim cu genunchiul unghiul piciorului și ne concentrăm pe musculatura spatelui. Nu trebuie să începem cu un număr de repetări foarte mare deoarece vom avea foarte multă tensiune în zona cvadricepsului și vom renunța. Acest exercițiu este excelent pentru a tonifia mușchii coapsei, fesieri, gambei și mușchii din zona inferioară a spatelui.

Fandări: lucru care este absolut necesar pentru un începător, este ca fandarea să fie executată până jos. Acestea constau într-o mișcare în care se împarte greutatea corporală între cele două picioare prin flexia genunchilor până când piciorul din spate se apropie de podea.

Flotări: palmele le fixăm sub umeri, coborâm până la nivelul solului și revenim într-o mișcare controlată prin flexia cotului astfel încât corpul să se apropie de podea și apoi revenirea în poziția inițială.

Exerciții de flexibilitate: Aceste exerciții ajută la îmbunătățirea flexibilității coloanei vertebrale și la reducerea tensiunii musculare datorate posturii și stresului. Exerciții precum pliurile înainte și întinderile laterale pot fi foarte eficiente.

În general, exercițiile pentru coloana vertebrală vizează flexibilitatea, forța și postura sunt cele mai bune pentru ameliorarea durerilor de coloană vertebrală. Este important să facem exerciții zilnic și să ne asigurăm că lucrurile nu devin prea dificile sau dureroase.

Continue Reading
La Top