URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

AFLĂ CARE SUNT ALIMENTELE PE CARE NU TREBUIE SĂ LE CONGELEZI

Congelatorul permite ca alimentele să se poată păstra pe o perioadă mai lungă de timp, însă trebuie să avem mare grijă la produsele pe care alegem să le conservăm prin înghețare. Iată care sunt cele ce nu trebuie puse sub nicio formă la congelator.

Odată cu înghețarea, există riscul ca unele alimente să își piardă textura, dar mai ales aroma. Chiar dacă majoritatea alimentelor proaspete sau gătite pot fi congelate pentru conservare, fără riscuri pentru sănătate, există o listă întreagă de produse pe care experții îți recomandă să nu le congelezi. Pe primul loc se află alimentele cu grăsimi. Grăsimea îngheață extrem de lent, iar la o temperatură foarte scăzută, acestea pot căpăta un gust și un miros total neplăcut.

Ouăle se păstrează la frigider, niciodată la congelator! Numai în cazul în care le congelezi fără coajă le poți refolosi fără probleme. Pe locul 3 se află fructele. În procesul de congelare, textura și aspectul lor se pot schimba radical, cu excepția fructelor de pădure.

Cartofii au și ei motivul lor pentru care se țin departe de congelator, mai ales cei înăbușiți sau fierți. Important de precizat este că odată congelați, cartofii își pierd din aromă, iar textura lor se va distruge. Totuși, dacă vrei să îngheți cartofii pentru prăjit, curăță-i de coajă, taie-i bucăți și prăjește-i puțin, pentru circa 3 minute. După ce îi pui la scurs și se usucă, îi poți depozita la congelator într-o pungă.

Pe de altă parte, brânzeturile nu tolerează deloc congelarea. Brânza nu poate fi congelată, deoarece atunci când se dezgheață, aceasta se sfărâmă și își pierde proprietățile. Dacă totuși este pentru gătit, aceasta poate fi tăiată cubulețe și pusă la congelator.

Sursă text: cancan.ro

Continue Reading
La Top