URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

AFACEREA COLOSALĂ A PATRIARHIEI CU SUPERBUL COMPLEX DIN BUCUREȘTI PRIMIT GRATUIT. CENTRUL MISIONAR E ÎNCHIRIAT, DE FAPT, PENTRU PETRECERI

Patriarhia Română a pus pe roate o afacere extrem de bănoasă după ce a primit gratuit de la stat, în administrare, un fost hotel de patru stele situat pe terenul vechii mănăstiri-spital Sf. Pantelimon.

Fostul complex ”Lebăda”, situat în mijlocul lacului Pantelimon din București, a devenit „centru cultural-misionar”, iar clădirile complexului au fost reabilitate din fonduri publice, obținute de Biserica Ortodoxă (BOR) de la autorități centrale sau locale, potrivit unei investigații a Să fie lumină.
Deși în acte figurează ca un centru cultural, în realitate fostul hotel este folosit drept un salon de evenimente, unde se pot face nunți, botezuri, dar și petreceri.

Potrivit datelor strânse de reporterii ”Să fie lumină”, au existat planuri concrete pentru transformarea complexului într-un hotel de cinci stele, dezvoltat din bani privați și operat de un mare lanț hotelier mondial, doar că patriarhul Daniel nu a dorit să fie doar o parte din afacere.

În anul 2014, complexul turistic Lebăda ajunge „Centrul Cultural-Misionar Familia”, motivul fiind ca reconstrucția să poată fi finanțată din fonduri publice. În total, finanțarea primită de la nivel guvernamental se ridică la aproape 4 milioane de lei.
În toamna anului 2019, un reporter ”Să fie lumină” a mers la Lebăda și, pretinzând că și-ar dori să-și organizeze nunta acolo, a constatat că acesta este, în practică, obiectul principal de activitate al hotelului împopoțonat cu denumirea „Centrul Cultural-Misionar Familia”.
Reporterii ”Să fie lumină” au negociat de asemenea o petrecere privată pentru data de 22 iulie. Pentru 50 de persoane, cu mâncare și băutură incluse, estimarea a fost de 4.500-5.000 de euro. Există și posibilitatea închirierii unei camere, 40 la număr în total, pentru 220 de lei pe noapte.

Sursa: Ziare.com

Continue Reading
La Top