URMĂREȘTE-NE

EXCLUSIV

AFACERE DE SUCCES CU COMBUSTIBIL ECOLOGIC LA VÂLCELELE

Ovidiu Tănase, din comuna Vâlcelele, sat Floroaica, este un tânăr antreprenor care a reușit sa pună pe picioare o afacere inedită luptându-se cu birocrația.
Inițial și-a dorit să acceseze fonduri europene doar că maldărul de documente cerut de instituții l-a determinat în cele din urmă să investească din fonduri proprii, valoarea investiției fiind de 250.000 de euro.

Brichetele din paie, căci ele sunt obiectul producției, sunt un combustibil ecologic tot mai utilizat și în țara noastră. Aceste brichete se folosesc pentru cazane pe lemn, cuptoare, șemineuri, sobe. Este vorba despre un combustibil obținut prin presarea paielor la o temperatură ridicată fară a se utiliza substanțe chimice sau alte adaosuri. Brichetele sunt tot mai utilizate deoarece elimină de 2-3 ori mai multă căldură decât o face lemnul uscat, reușind, în același timp, să elimine o cantitate minimă de fum sau dioxid de carbon.

Un alt avantaj este acela că se pot depozita ușor. Puteți achiziționa câțiva saci cu brichete din paie care vor ocupa mult mai puțin spațiu decât câțiva metri cubi de lemne. Optând pentru brichete vă asigurați că obțineți o ardere puternică si curată.
Brichetele ecologice au o densitate foarte mare, au o putere calorică superioară lemnului (4000 de kilocalorii).
Avantajele brichetelor ecologice sunt nenumărate!

– nu mai cheltuiți pentru spargerea lemnelor

– ajutați mediul, in acest fel oprim tăierea pădurilor,

– puteți cumpăra la tonă sau la kilogram

– cenușa obținută după arderea brichetelor este un bun îngrășământ și un dezinfectant natural.


Pe Ovidiu îl găsiți pe Facebook iar pagina lui se numește “Brichete Floroaica”.
Mai multe detalii despre povestea acestui proiect și întreg procesul tehnologic, veți afla într-o ediție a emisiunii Agribusiness care se va difuza din această primăvară, pe postul de televiziune CANAL SUD.

Continue Reading
La Top