URMĂREȘTE-NE

SPORT

ADMINISTRATORUL SPECIAL AL AFC DUNĂREA CĂLĂRAŞI E ISTORIE. AUREL STAN A RENUNŢAT LA FUNCŢIE

AFC Dunărea Călăraşi nu mai are administrator special. Cel care a fost numit pe funcţie, în luna august a anului 2021, Aurel Stan, şi-a depus mandatul. Acesta a motivat acţiunea lui prin faptul că din punct de vedere administrativ scopul său a fost atins, însă în ceea ce priveşte reorganizarea sportivă ar fi nevoie de un om cu experienţă, care să se ocupe de activitatea antrenorilor şi a jucătorilor. Deocamdată nu se ştie cine îi va lua locul acestuia.

“Am constatat că trebuie să trecem la o nouă etapă. Dacă din punct de vedere administrative stăm foarte bine şi lucrurile nu mai au cale de întoarcere, atunci trebuie să ne orientăm către reorganizarea activităţii sportive, către obţinerea performanţelor, atragerea prin performanţă, prin rezultatele echipei mari, a călărăşenilor în tribune. Şi atunci i-am adus la cunoştinţă preşedintelui (n.r. Vasile Iliuţă) că intenţia mea este să îmi depun mandatul. Nu spun că nu mă pricep absolut deloc la fotbal, am învăţat câte ceva, dar nu suficient încât eu să pot să fac această reorganizare sportivă. Acolo trebuie un profesionist, un director sportiv, care să se ocupe de întreaga activitate a antrenorilor, a jucătorilor şi tocmai de aceea l-am rugat să nu se supere, pentru că nu este nicio intenţie rea, ci pur şi simplu rostul meu acolo nu mai era chiar aşa cum a fost la început. S-a depus planul de reorganizare, acesta a fost aprobat, cheltuiala de la masa credală a fost redusă de la 66 de miliarde de lei vechi la 25 de miliarde  de lei vechi. Practic, acum nu puteam să aduc un aport substanţial la rezultatele echipei. Şi am luat decizia de a face un pas în spate, de a lăsa loc dezvoltării etapei următoare de activitate sportivă, de reorganizare. Trebuie cineva care să se ocupe de antrenori, de programele de antrenor”, a declarat Aurel Stan, în cadrul conferinţei de presă, care a avut loc la sediul Organizaţiei Judeţene a PSD Călăraşi, în data de 9 martie 2023.  

Sursa citată a mai afirmat că a luat această decizie după ce s-a întâlnit cu conducerea Federaţiei Române de Fotbal (FRF), la Sibiu. Atunci a constatat că se pune un accent foarte mare pe performanţa sportivă şi de aceea a dorit să facă un pas în spate.

“Discuţia a fost foarte recentă şi a încolţit în mintea mea în urma întâlnirii cu conducerea FRF de la Sibiu. Am văzut că se pune foarte mare accent pe performanţă sportivă. De ce să vin la serviciu, să aştept să treacă timpul, când în locul meu poate să vină un om care se pricepe la fotbal”, a mai adăugat Aurel Stan.

Fostul administrator special al AFC Dunărea Călăraşi a subliniat că planul administrativ de reorganizare a fost dus la bun sfârşit. El a descris actuala situaţie a formaţiei de pe malul Borcei.

“În urmă cu un an şi jumătate, ne întâlneam (n.r. tot într-o conferinţă de presă) şi erau o grămadă de probleme la clubul sportiv Dunărea. Se spunea că s-ar închide, că s-ar pune lacătul. A trecut acel un an şi jumătate, iar din punct de vedere adminstrativ stăm foarte bine. Ca parte sportivă, stăm bine la junior, mai puţin la seniori, dar prin ceea ce vă voi spune, o să vedeţi că ne-am gândit şi la această variantă. Vreau să vă informez că au fost diminuate cheltuielile de funcţionare ale clubului, prin reorganizări de posturi, prin cumul de funcţii. Am pus foarte mare accent pe selectarea tinerilor şi promovarea lor, legitimarea în cadrul clubului Dunărea Călăraşi. Deci, dacă la început aveam 60 de jucători, acum avvem aproximativ 200 de jucători. Mai mult decât atât, avem două grupe în cadrul grupelor de elită ale FRF. Una dintre grupe chiar a participat în optimile de finală, în Cupa României, la Sibiu, o performanţă pe care până acum  clubul nu a mai avut-o. Referitor la cazarea jucătorilor, dacă înainte se alocau 800 de lei-1.000 de lei pentru fiecare jucător care nu era călărăşean, acum toate aceste cheltuieli au fost reduse treptat. Nu din prima, pe măsură ce s-au ivit portiţele de a diminua această cheltuială. Prima diminuare a fost prin înţelegerea care a fost făcută de preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi şi Marian Petre Miluţ, preşedintele Prefab, de a ne asigura cazarea acolo. Acolo am avut o cazare  undeva la 200 de lei pe lună. Odată cu întreruperea procesului tehnologic de fabricare a BCA-ului, Prefab ne-a anunţat că nu mai poate să ne cazeze acolo şi atunci a trebuit să luăm măsuri urgente, pentru a asigura cazarea jucătorilor de fotbal care nu erau din Călăraşi. L-am informat pe preşedinte, am solicitat sprijinul său şi am amenajat spaţii de cazare în corpul adminstrativ de la etajul 1. În prezent, nu plătim decât utilităţile de încălzire şi de apă. Toată activitatea fotbaliştilor s-a concentrat foarte mult pe o rază de 100 de metri, unde au bazate şi antrenamentele, au şi spaţiu de cazare, au şi cantină prin care noi le asigurăm mesele respective. Aşa cum dumneavoastră aţi analizat şi aţi constatat, încă de la începutul mandatului am pus un foarte mare accent pe luarea tinerilor călărăşeni din tribună şi aducerea lor în teren. Cu toţii constatăm, la ora actuală, că ceea ce s-a promis atunci s-a şi îndeplinit, dar nu va rămâne la acest stadiu. Vom căuta, în continuare, să atragem tineri, să îi pregătim, că practic acesta este obiectivul Asociaţiei de Fotbal Club Dunărea 2005 Călăraşi: de a selecta copiii, de a-i pregăti, de a-i duce către performanţă. (…) Dacă în urmă cu un an şi jumătate, Dunărea Călăraşi nu era un club atractiv, pentru că avea datorii multe, avea întârzieri la salarii, acum asociaţia este stabilă şi a început să devină atractivă pentru jucători şi pentru antrenori”, a mai spus interlocutorul.

Aurel Stan a precizat că obiectivul clubului sportiv, în acest an, este acela de a rămâne în Liga a III-a şi în play-off, iar pentru anul următor este luată în calcul promovarea formaţiei.

Vă reamintim că, Aurel Stan a fost numit pe funcţia de administrator special al AFC Dunărea Călăraşi, în data de 20 august 2021, de către Adunarea Generală a Acționarilor. Încă de atunci, clubul a trecut printr-un amplu proces de reorganizare. Din cauza problemelor financiare, Dunărea Călărași a fost nevoită să intre în insolvență. În toată această perioadă, s-a pus accentul pe atragerea în echipă a sportivilor călărășeni, iar salariile jucătorilor au fost renegociate, acestea fiind reduse la jumătate.

Continue Reading
La Top