URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR, ÎN LICEELE DIN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități pe linia prevenirii faptelor de bullying în mediul școlar și de conștientizare a riscurilor la care se expun tinerii prin folosirea articolelor pirotehnice.

Beneficiarii activității au fost elevii Liceul – Tehnologic Transporturi Auto Călărași în cadrul programului educațional ”STOP BULLYING – ALEG SĂ MĂ IMPLIC”, având ca scop informarea corectă a elevilor din învățământul preuniversitar și a cadrelor didactice cu privire la fenomenul bullying, definire, forme de manifestare, cauze, efecte, statistici privind gradul de escaladare a fenomenului în școala românească, forme de prevenție, modalități de a lua atitudine, în vederea diminuării numărului de cazuri de acest fel.

Scopul acestor activități este ca participanții să înteleagă ce reprezintă fenomenul bullying, să îl recunoască atunci când se va manifestă în clasele lor și să căute/aplice strategii de gestionare și diminuare al acestuia.

De asemenea, politiștii au desfășurat activități la Liceul ”Danubius” Călărași pentru a-i informa pe elevi despre pericolul folosirii petardelor și artificiilor în perioada sărbătorilor.

În cadrul Campaniei de informare „Sezonul artificiilor: un pericol pentru elevi”, polițiștii acordă o atenție deosebită siguranței elevilor, iar prin activitățile desfășurate în școli, elevii află cât de periculoase pot fi artificiile, petardele sau obiectele pirotehnice.

Totodată, părinții sunt sfătuiți, la rândul lor, de polițisti, să își protejeze copiii și să nu cumpere sau să folosească petarde sau artificii pentru că acestea le pot pune sănatatea și chiar viața în pericol.

Continue Reading
La Top