URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

ACTIVITĂȚI EDUCATIVE ÎN ȘCOLI

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași continuă activitățile în școlile din județul Călărași.

Astfel, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Dragalina au desfășurat activități în cadrul proiectului educațional „Școala antibullying” la  Liceul Tehnologic „Duiliu Zamfirescu” Dragalina. Discuțiile  au vizat prevenirea bullyingului, cum se manifestă, cine este agresor și cine este victimă în bullying, care sunt caracteristicile bullyingului, care sunt urmările unui astfel de comportament pentru cei implicați fie că sunt victime, agresori sau martori, precum și prevenirea violenței în școli.

Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au susținut o lecție de educație rutieră la Școala Gimnazială nr. 2 Borcea, unde peste 100 de elevi au aflat ce reguli de circulație trebuie să respecte pe drumul către școală, casă sau locul de joacă.

Le-au fost prezentate semnele de circulație și au fost invitați într-un orășel miniatural, în care au aplicat cele învățate pentru a demonstra că vor deveni pietoni responsabili.

Scopul întâlnirii cu cei mici este formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație.

Și polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități în cadrul Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” Călărași.

Subiectele principale au fost consecințele consumului dealcool și substanțe interzise, bullying-ul și siguranța pe internet.

Prevenirea în rândul tinerilor este una din prioritățile polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Continue Reading
La Top