URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ACTIVITĂȚI EDUCATIV-PREVENTIVE ÎN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași desfășoară permanent activități pentru creșterea siguranței în incinta unităților de învățământ.

Astfel, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități în cadrul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Călărași, Colegiului Național „Barbu Știrbei Călărași” și Școlii Gimnaziale Nr. 2 Modelu.

Subiectele principale au fost prevenirea portului fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ, precum și consecințele consumului de substanțe interzise.

Totodată, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au desfășurat o activitate preventivă la Școala Gimnazială „Spiru Haret” Oltenița.

Polițiștii le-au vorbit elevilor despre riscurile consumului de droguri, tutun și alcool, implicațiile medicale, sociale și legislative, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și delincvența juvenilă.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au discutat cu elevii Școli Gimnaziale nr. 1 Tămădau Mare și Școlii Gimnaziale Nr. 1 Sărulești Gară.

Au fost punctate subiecte precum portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, bullying-ul și siguranța rutieră, iar cei mici au putut să ia contact direct cu echipamentele și autospecialele folosite de polițiști în intervențiile lor zilnice.

La final, elevilor le-au fost distribuite materiale cu caracter preventiv, totodată, fiindu-le prezentate și materiale video cu rol de conștientizare.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top