URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ACTIVITATEA DESFĂȘURATĂ DE DIRECȚIA POLIȚIA LOCALĂ CĂLĂRAȘI

Direcția Poliția Locală Călărași desfășoară, zilnic, acțiuni în sistem integrat, în parteneriat cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Călăraşi, cu scopul de a asigura ordinea și liniștea publică, pe raza municipiului Călărași.

Săptămâna trecută, respectiv în perioada 15-21 mai, polițiștii locali din cadrul Direcției Ordine Publică și Circulație pe Drumuri Publice au legitimat 121 de persoane, au intervenit la 49 de sesizări primite prin dispeceratul instituției și la 3 sesizări primite prin dispeceratul IPJ.

Printre cauzele sesizărilor, se numără următoarele:

– deranjarea ordinii publice cu muzică la intensitate mare;

– tulburarea ordinii și liniștii publice în parcuri ori aruncarea de deșeuri în alte locuri decât cele special amenajate în parcuri;

– semnalarea ocupării unor locuri de parcare pentru persoane cu handicap;

– ocuparea ilegală a locurilor de parcare din parcările de domiciliu;

– identificarea unor autovehicule care blocau accesul la instituții sau locuri de domiciliu;- pătrunderea nelegală a unor autovehicule pe aleile din parc;

– nefolosirea corectă a locurilor de joacă amenajate de Primăria Călărași;

– blocarea unor segmente de drum prin opriri neregulamentare;acte de cerșetorie;

– verificarea unor activități comerciale în parcuri;

– aplanarea unor conflicte sau sesizări privind tulburarea liniștii publice, prin intermediul dispeceratului IPJ Călărași. În urma intervențiilor, au fost constatate 91 de fapte antisociale și aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 14.670 de lei. De asemenea, s-au aplicat și 30 de avertismente verbale.

Totodată, au fost aplanate 3 stări conflictuale și au fost depistate 4 autovehicule abandonate sau fără stăpân, pentru care s-au demarat procedurile legale de somare și ridicare. Direcția Poliția Locală va continua aceste acțiuni, dar va informa și cetățenii despre prevederile legislative care reglementează conduita socială în comunitatea călărășeană.

Continue Reading
La Top