URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ACȚIUNI ÎN UNITĂȚILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT ȘI ÎN ZONA ADIACENTĂ A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat acțiuni în unitățile de învăţământ și în zona adiacentă a acestora.

Astfel, efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat astăzi în teren, pentru menținerea ordinii şi siguranței publice și fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învățământ.

Siguranţa în şcoli constituie o prioritate, fiecare unitate de învățământ fiind inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

Totodată, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități în cadrul „Campaniei de conștientizare asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învâțământ preuniversitar” la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” Călărași și la Liceul Tehnologic „Dan Mateescu” Călărași.

Subiectele punctate au fost prevenirea faptelor cu violență în școli, precum și răspunderea penală a minorilor.

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au susținut o lecție de educație rutieră la Școala Gimnazială nr. 1 Vlad Țepeș, unde peste 70 de elevi au aflat ce reguli de circulație trebuie să respecte pe drumul către școală, casă sau locul de joacă.

Le-au fost prezentate semnele de circulație și au fost invitați într-un orășel miniatural, în care au aplicat cele învățate, pentru a demonstra că vor deveni pietoni responsabili.

Scopul întâlnirii cu cei mici este formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație
Prevenirea în rândul tinerilor este una din prioritățile polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Continue Reading
La Top