URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ACȚIUNEA DE DONARE DE SÂNGE INIȚIATĂ DE TSD, UN REAL SUCCES. PROVOCARE LANSATĂ PENTRU TNL

“Ziua în care donăm sânge pentru viață”, acțiunea inițiată de Tineretul Social Democrat, a avut loc azi, 30 ianuarie. Aproximativ 50 de persoane s-au alăturat și au donat sânge  în prima zi a acțiunii, atât tinerii social-democrați, cât și locuitorii județului fiind îndemnați să doneze. Pe lângă sentimentul de satisfacție pe care îl au donatorii, aceștia prezintă un risc mai scăzut cu 30% de a face accident vascular, în timp ce, pentru pacienți reprezintă o nouă șansă. Totodată, în cadrul acestei acțiuni, tinerii social-democrați au lansat o provocare pentru TNL Călărași.

Astăzi, 30 ianuarie 2023, începând cu orele 10:00, tinerii social-democrați, împreună cu președintele TSD al județului Călărași, Ionuț Stan, au dat startul acțiunii ,,Ziua în care donăm sânge pentru viață”. Donatorii au umplut Centrul de Transfuzii  Sanguine din Călărași de la primele ore ale dimineții.

,,Ziua în care donăm sânge pentru viață” este un proiect inițiat de TSD Călărași,  împreună cu colegii noștri de la municipiu. Am stabilit calendarul activității pentru ziua de astăzi, 30 ianuarie 2023, precum și mâine, 31 ianuarie a.c. Peste 50 de donatori sunt prezenți în acest moment la Centrul de transfuzii sanguine din Călărași, iar cele două zile sperăm să fie suficiente pentru a putea dona cât mai mult sânge și, bineînțeles, pentru a face cât mai mult bine. Atât eu, cât și o parte din colegii mei donăm în mod regulat sânge, însă avem și persoane care au venit pentru prima dată. Personal, am o grupă de sânge rară și de fiecare dată, personalul mă îndeamnă să revin. Intenționăm să continuăm această activitate și pe parcursul anului în curs. Suntem conștienți de importanța acestui gest în ceea ce ii privește pe cei aflați în nevoie”, a declarat Ionuț Stan, președintele TSD al județului Călărași.

Donatorii se pot bucura de multiple beneficii care vin la pachet cu donarea de sânge.

,,Cel mai important este sentimentul de satisfacție pe care îl ai atunci când știi că ai participat la salvarea vieții unei persoane. Dincolo de acest sentiment, există multe beneficii dovedite științific pentru sănătate: donatorii care aleg să doneze în mod regulat prezintă un risc de accident vascular redus cu 30%, pentru că, donând sânge din trei în trei uni, organismul reface masa pierdută cu elemente tinere, nelăsându-l să se îngroașă, astfel dispare riscul de apariție al cheagurilor de sânge. Bineînțeles, sunt și beneficii materiale de care pot beneficia donatorii. Acestora li se oferă un tichet electronic încărcat cu suma de 66,99 lei, li se decontează transportul din localitatea de domiciliu în municipiul Călărași, unde își are sediul centrul de transfuzii. Totodată, donatorilor salariați, precum și elevilor, studenților și militarilor li se acordă o zi liberă pentru ziua respectivă”, a declarat directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Călărași, Raluca Cruceat.

TSD este cunoscut pentru actele de caritate. Tinerii social-democrați ai municipiului Călărași au donat sânge în luna decembrie, iar conducerea de la nivelul județean le-a susținut inițiativa și, ba mai mult, au făcut din aceasta activitate o prioritate pentru Tineretul Social Democrat.

Cu ocazia acestei acțiuni, TSD Călărași a lansat o provocare. ,,Totodată, noi, tinerii social-democrați, lansam o provocare pentru colegii noștri de la TNL. Îi îndemnăm și pe aceștia să participe la acțiunea de donare de sânge”, a adăugat Ionuț Stan, președintele TSD al județului Călărași.

Continue Reading
La Top