URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ACȚIUNE DE AMPLOARE A POLIȚIEI ROMÂNE

Peste 140 de percheziții în toată țara la o grupare suspectată de tăiere ilegală de arbori, evaziune fiscală și spălare de bani/ Vizate au fost și sediile a 17 ocoale silvice.

146 de percheziții au avut loc, astăzi, 28 Septembrie în mai multe județe din România, la persoane și companii suspectate de tăiere ilegală de arbori, evaziune fiscală și spălare de bani, anunță Poliția Română. Au fost făcute percheziții și la sediile a 17 ocoale silvice.
„În fapt, s-a stabilit că două grupări, constituite în județul Suceava, ar controla 20 de societăți comerciale, cu obiect principal de activitate în domeniul silvic, respectiv „Exploatarea forestieră”, „Silvicultură şi alte activităţi forestiere”, „Colectarea produselor forestiere nelemnoase din flora spontană”, „Tăierea şi rindeluirea lemnului” și „Comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare”. Astfel, prin intermediul acestor societăți, din anul 2019 și până în prezent, ar fi efectuat diverse operațiuni ilicite în domeniul silvic”, se arată în comunicatul poliției.
„Cele două grupări ar fi furnizat masă lemnoasă cu evidențierea parțială a volumului și/sau valorii acesteia, sens în care, în conivență cu beneficiarii, plata ar fi fost realizată, parțial, prin virament bancar, iar diferența, nefiscalizată, ar fi fost achitată, în numerar, prin intermediul unor persoane de încredere”, se mai arată în comunicat.

Sursa: biziday

Continue Reading
La Top