URMĂREȘTE-NE
Poliția

ACTUALITATE

ACȚIUNE CU EFECTIVE MĂRITE PE RAZA JUDEȚULUI IALOMIȚA

Ieri, 19 mai, între orele 16.00-22.00, polițiștii ialomițeni, sub coordonarea ofițerilor specialiști din cadrul Direcției de Ordine Publică și Direcției Rutiere – I.G.P.R. au desfășurat o acțiune preventiv-reactivă, cu efective mărite, pe raza județului Ialomița, atât în mediul rural cât și urban, pentru verificarea legalității transporturilor pe drumurile publice de bunuri și persoane, pește și produse din pește, animale și material lemnos.

La acțiune au participat 129 de polițiști din cadrul formațiunilor de ordine publică, rutieră, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Biroului pentru Protecția Animalelor precum și jandarmi ialomițeni și reprezentanți ai DSVSA Ialomița.

Timp de 6 ore polițiștii au instituit 28 de filtre rutiere, au legitimat 1334 de persoane și au oprit, pentru control, 1177 de autovehicule ce transportau animale, pește, material lemnos, mărfuri, precum și autovehicule de transport persoane.

În urma verificărilor au fost aplicate 337 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 97.880 de lei, dintre care 298 pentru încălcarea regulilor privind circulația pe drumurile publice și au fost reținute 4 permise de conducere și retrase 22 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost constatate în flagrant delict 3 infracțiuni, atât pentru încălcarea prevederilor O.U.G 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, precum și pentru fals și uz de fals.

Exemple:

Pe malul stâng al brațului Borcea au fost depistați 2 pescari care au capturat un pește din familia sturionilor, ce a fost redat mediului acvatic, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală.

Totodată, în cadrul unui filtru rutier a fost depistat un transport de 4000 de pui, pentru care nu existau documente care să ateste legalitatea transportului.

De asemenea, pe raza orașului Țăndărei a fost oprită, pentru control, o autoutilitară încărcată cu saci de legume. În urma verificării documentelor de însoțire a mărfii s-a constatat că există suspiciunea de fals, fiind întocmit un dosar de cercetare penală și dispusă confiscarea contravalorii produselor transportate, în valoare de 16.900 de lei.

Acțiunile polițiștilor pentru siguranța comunității continuă și în perioada următoare.

Continue Reading
La Top