URMĂREȘTE-NE
Accident Hârșova

ACTUALITATE

ACCIDENT RUTIER TERIBIL ÎN CONSTANȚA. UN AUTOCAR CU PESTE 80 DE UCRAINENI S-A RĂSTURNAT. FORȚE DIN CĂLĂRAȘI, CHEMATE ÎN AJUTOR

Un accident rutier grav a avut loc în această seară, în jurul orei 21.30, în localitatea Hârșova, județul Constanța. Este vorba despre un autocar în care se aflau 83 de persoane, toate din Ucraina. La scurt timp după accident, având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție. 

Pentru eficientizarea misiuni de răspuns, la fața locului intervin echipaje operative ale ISU Constanța cu trei autospeciale de stingere, două autospeciale de descarcerare, două autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), șapte ambulanțe SAJ și patru ambulanțe SMURD”, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

În sprijinul forțelor de intervenție din Constanța au intervenit și forțe de la ISU Ialomița, cu un ATPVM și ISU Călărași, cu două echipaje SMURD, un ATPVM și o ambulanță SAJ.

Nicio persoană nu a fost încarcerată. Misiunea este în dinamică, mai transmite DSU.

UPDATE 1:

O femeie însărcinată, de 33 de ani, va fi transportată la spital. Alături de aceasta va merge și fiul său de 12 ani, transmit reprezentanții ISU Constanța.

UPDATE 2:

Femeie însărcinată nu a plecat încă spre spital. Au pornit însă spre unitatea spitalicească patru persoane. Două cu echipajele SMURD și două cu echipajele SAJ, potrivit ISU Constanța.

UPDATE 3:

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, accidentul s-a produs după ce unul dintre cauciucuri ar fi explodat.

La data de 9 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la fapul că, pe DN 2A, în apropierea orașului Hârșova, s-a produs un accident rutier.

Din primele informații reiese că accidentul ar fi fost cauzat de explozia cauciucului unui autocar care transporta aproximativ 80 de persoane. Șoferul ar fi pierdut controlul direcției, iar autocarul s-ar fi răsturnat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatele etilotest și drugtest, rezultatele fiind negative. Din informațiile existente până în prezent, cinci persoane ar fi fost rănite și transportate la spital.

Cercetarea la fața locului este în curs de desfășurare“, transmite IPJ Constanța.

UPDATE 4:

Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat la ora 00.00. În total, șapte persoane au ajuns la spital.

UPDATE 5:

Dintre cele șapte persoane ajunse la spital, două sunt minori. Toate cele șapte victime sunt conștiente și prezintă traumatisme minore, informează DSU.

Ceilalți pasageri, care nu au necesitat transport la spital, vor fi cazați la un adăpost al primăriei.

UPDATE 6:

După numărătoarea finală s-a descoperit că în autocar erau 90 de persoane. Cele șapte persoane rănite au fost transportate la UPU Constanța. Este vorba despre:

  • un minor de 13 ani cu traumatism membru superior drept
  • o femeie de 35 de ani cu traumatism costal
  • o femeie de 53 de ani cu traumatism membru inferior stâng
  • un bărbat de 28 de ani cu traumatism membru superior stâng
  • o femeie de 33 de ani gravidă
  • un minor de 12 ani cu atac de panică
  • o femeie de 35 de ani cu traumatism costal

Dintre cele 90 persoane implicate două au rămas la locul accidentului iar 81 de persoane au fost transportate la sediul primăriei din localitatea Hârșova”, transmit reprezentanții ISU Constanța.

 

 

 

 

 

FOTO: DSU

Continue Reading
La Top