URMĂREȘTE-NE

EVENIMENTE

A UIMIT MUZEOGRAFII! CINE E ARTISTUL CARE A FĂCUT ACEST LUCRU

Muzeul Dunării de Jos găzduiește expoziția “Metamorfoze”, prima expoziție personală a tânărului artist călărășean George Iulian Bădițescu.

George este absolvent al profilului de arte plastice al Liceului Pedagogic “Ștefan Bănulescu” din Călărași, unde a studiat cu profesorul Silviu Ioan Soare, acum fiind student în anul I, la Secția de artă monumentală a Universității Naționale de Arte din București, clasa profesorului Ionuț Achițenie.

” Tânărul nostru artist își continuă ucenicia artistică și demersul expozițional, prin care oferă publicului o parte dintre recentele lucrări, realizate pentru mapa de admitere la facultate și alte noi compoziții în care observăm pasiunea sa pentru pictură. În spatele demersului său stau exercițiul desenului, studiul de atelier, înțelegerea criteriilor de structurare a imaginii bidimensionale, care să confere expresivitate creației sale.
Așa cum observăm, expoziția lui George Iulian Bădițescu este o reconectare la genurile consecrate ale artei. Portretul, natura statică, peisajul redefinesc armoniile cromatice și variatele modalități de aplicare a tușei și petei de culoare, așezate în cadrul unui figurativ interpretat, de manieră modernă.
Aflat în plin proces de asimilare a gramaticii limbajului vizual și al tehnicilor de lucru, acesta este un tânăr care dorește în permanență să se perfectioneze și să descopere anevoiosul drum al artei”
, a precizat la vernisajul expoziței criticul de artă Ana Amelia Dincă.

George Iulian Bădițescu face parte din prima generație de absolvenți de profil artistic de la Liceul Pedagogic ”Ștefan Bănulescu” din Călărași, a cărei temelie a fost pusă de prof. Vasilica Puran, director la acea vreme.
Evenimentul face parte dintr-un proiect amplu al Muzeului Dunării de Jos de promovare a tinerelor talente călărășene.

Continue Reading
La Top