URMĂREȘTE-NE

EVENIMENTE

A SUNAT PRIMUL CLOPOȚEL! PRIMA ZI DE ȘCOALĂ CU EMOȚIE ȘI BUCURIA REVEDERII

Clopoțelul a sunat astăzi în toate unitățile de învățământ, iar elevii emoționați au pășit cu dreptul pragul sălilor de clasă, alături de învățătorii și profesorii lor. Forforta specifică unui nou început de an școlar s-a simțit încă de la primele ore ale dimineții la “Școala Gimnazială Carol I”.

Luni, 11 septembrie a fost prima zi de începere a unui nou an școlar. O zi plină de emoții, de lacrimi, de regrete, dar și de bucurie. În toate instituțiile școlare s-au organizat festivități de deschidere, unde elevii alături de părinți, de colegi, de profesori au pășit cu drag într-un nou început.

Școala Gimnazială Carol I” a pregătit foarte multe surprize pentru elevii săi. În fiecare an școlar s-au făcut în acest sens o serie de lucrări de modernizare a sălilor de clasă. Elevii se bucură de săli de dimensiuni potrivite, amenajate frumos și dotate cu aparatură modernă, esențială, în procesul de predare. Începând cu anul școlar 2023-2024, elevii “Școlii Gimnaziale Carol I” vor desfășura orele de limbi străine într-un laborator fonetic.

Laboratorul fonetic ProLang s-a amenajat pentru susținerea nevoii întâlnite în școli de transformare a procesului de predare și învățare limbi străine. ProLang este un produs care trece dincolo de pereții unei clase tradiționale.

Astăzi au spus “prezent” chiar din băncile “Școlii Gimnaziale Carol I”, Senatorul Nicușor Cionoiu și Eugen Ilie, Subprefectul Județului Călărași.

Întotdeauna această zi de început de an școlar este una foarte importantă. Pe lângă amintirile pe care le depănăm, este vorba despre ceea ce înseamnă viitor. Plecând de la educație, așa putem să creionăm un viitor strălucit și merituos și pe care cred că îl așteptăm cu toții de la această societate, acest motor al tinerilor, trebuie să îl accelerăm de așa natură în cât această societate să depășească sincopele care, în momentul acesta sunt vizibile, iar acest lucru se face doar prin educație”, a declarat pentru Canal Sud, Senatorul Nicușor Cionoiu.

Eugen Ilie, în calitate de Subprefect al Județului Călărași dar și în calitate de tată a doi băieți a transmis un mesaj tuturor elevilor.

Retrăiesc aceste momente de început de an școlar și prin ochii copiilor mei. Sigur, ca de fiecare dată emoțiile mă cuprind și totodată îmi amintesc de faptul că trebuie să fi responsabil și să te mobilizezi pentru începerea unui an școlar pentru că ai obligația morală de a le asigura copiilor în primul rând încredere și o sănătate emoțională. Un mesaj pentru elevi: să aibă încredere și să fie constanți”.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top