URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

A SOSIT PRIMĂVARA LA CENTRUL DE SERVICII SOCIALE PENTRU COPII ȘI FAMILIE SERA

Mânuțele iscusite ale copiilor au confecționat mărțișoare ca simbol al inocenței și purității, al renașterii naturii și de ce nu al iubirii, dedicate zilei de 1 Martie.

“Împreună educatorii, copiii au format ateliere de lucru unde confecționează mărțișoare care mai apoi vor fi oferite doamnelor și domnișoarelor din cadrul Directiei Generale de Asistentă Socială și Protecția Copilului Călărași (DGASPC) cât și doamnelor învățătoare și profesoare”, ne-a declarat Camelia Sorc, șef centru în cadrul instituției.

În cadrul Complexului de Sevicii Sociale pentru Copii și Familie Sera funcționează două servicii sociale licențiate, subordonate DGASPC Călărași .

Primul serviciu este Centrul rezidențial, format din 2 căsuțe de tip familial cu 12 locuri de cazare, pentru fiecare căsuță. Beneficiarii sunt copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani separați temporar sau definitiv de părinții lor ca urmare a stabilirii în condițiile legii a unei măsuri de plasament și maxim 26 ani, în cazul în care urmează o formă de învățământ profesional, liceal, postliceal sau universitar.

Copiilor și tinerilor din cadrul Centrului rezidențial le sunt asigurate accesul la educație, consiliere socială și psihologică, socializare și petrecere a timpului liber și asistență mediacală.

Al doilea serviciu este Centrul de Zi care are o capacitate de 50 de locuri și asigură accesul copiilor preșcolari cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 ani, la servicii de îngrijiri, supraveghere, educație informală și non-formală, în vederea prevenirii instituționalizării.

Programul de funcționare al Centrului de Zi este de la 7:00 – 19:00.
În acest moment sunt înscriși 37 de copii.

Cei care pot beneficia de serviciile Centrului de Zi SERA sunt copii preșcolari care provin din familii aflate în dificultate și în situații de risc de abandon, copii preșcolari cărora li se acordă prestații și servicii destinate prevenirii separării de familie, copii proveniți din familii monoparentale sau ai căror părinți realizează un venit lunar net pe membru de familie sub plafonul de 1,5 din ISR.

Continue Reading
La Top