URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

A MURIT LA O ZI DUPĂ CE ȘI-A SERBAT ZIUA DE NAȘTERE. TRISTEȚE FĂRĂ MARGINI, LA CĂLĂRAȘI

O tristețe fără margini a cuprins întregul județ Călărași, la sfârșitul săptămânii trecute, după ce o tânără de doar 17 ani a decedat în urma unui cumplit accident rutier, petrecut pe raza localității Dragoș Vodă, din cauza vitezei excesive a șoferului. Aceasta a făcut stop cardio-respirator.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Știrbei” Călărași, Ștefan-Ovidiu Tătăranu, autoturismul în care se afla minora a lovit un stâlp și a ricoșat într-un gard. La data producerii evenimentului, în mașină se mai aflau două persoane de sex masculin, încarcerate, cu vârste de 19 ani, respectiv 17 ani. Acestora li s-au acordat îngrijri medicale, fiind transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Călărași. Șoferul are un traumatism cranio-cerebral și excoriații, la nivelul membrelor, iar băiatul de 17 ani, pasager, a suferit excoriații tot la nivelul membrelor.

Colegii și profesorii minorei decedate i-au adus un ultim omagiu acesteia

Oana Drăghici, cea care și-a pierdut viața în tragicul eveniment rutier, era elevă a Liceului Pedagogic „Ștefan Bănulescu din Călărași. Vineri, 7 ianuarie a.c., aceasta împlinise frumoasa vârstă de 17 ani și își sărbătorise ziua de naștere alături de colegii săi. La o zi după evenimentul fericit, s-a întâmplat o tragedie. Inima fetei a încetat să mai bată, din cauza accidentului rutier în care a fost implicată. În curtea instituției de învățământ, în data de 10 ianuarie 2022, colegii și profesorii acesteia i-au adus un ultim omagiu, prin depunerea unor flori și aprinderea unor lumânări.

Elevii și cadrele didactice, profund marcați de moartea fetei

Colegii fetei au rămas profund marcați de tragedia întâmplată. Acestora nu le vine să creadă că prietena lor se află în ceruri.

Am fost foarte șocați! Ne-a surprins. Prima dată, nu am acceptat acest lucru, dar, într-un final, trebuie să acceptăm că ea nu mai este printre noi. Știm că încă o să fie spiritual în clasa aceea și o să ne privească din bancă, dar este foarte dureros. Nu putem să acceptăm, momentan, că ea nu mai este. Aproape toți cei din clasă eram apropiați de ea, nu ne certam. Cu toții ne înțelegeam și am suferit foarte mult. Nu putem să nu plângem. Este foarte dureros”, a declarat, pentru Canal Sud, o colegă de clasă a celei care a fost Oana Drăghici.

M-am simțit foarte prost la auzul veștii. Am început să plâng. Este o veste foarte dureroasă. Nici nu vreau să mă gândesc prin ce trec părinții ei. Să îți moară copilul așa, de pe o zi pe alta. Adică să știe că a ieșit afară și după să primească o așa veste. Nu vreau să îmi imaginez. Dumnezeu prea devreme a luat-o la el. Era o fată foarte frumoasă, simpatică, la locul ei, foarte de treabă, comunicativă, foarte cuminte, înțelegătoare, o fată foarte bună”, a precizat o altă elevă.

Vineri (n.r. 7 ianuarie 2022), a venit la noi în clasă. Ne-a spus că este ziua ei, ne-a adus bomboane. Am aflat, după aceea, că a murit. Nu ne-a venit să credem. I-am cântat la mulți ani’ și a doua zi am aflat vestea că a decedat. Doar ce a împlinit 17 ani și după aceea a decedat”, ne-a mărturisit colega de liceu a elevei decedate.

Oana Drăghici este descrisă ca fiind o elevă silitoare

Directoarea Liceului Pedagogic „ Ștefan Bănulescu” , Petruța Samaru, o descrie pe Oana Drăghici ca fiind o elevă silitoare și cuminte.

Vestea a fost ca un trăznet, când doamna dirigintă, sâmbătă seară, m-a sunat că a aflat, de la un alt cadru didactic din școală, de la acești trei elevi. Am fost speriată și am zis: cum e posibil, cum s-a întâmplat sau care este situația? Doamna dirigintă plângea. E un moment pe care niciodată nu vreau să îl mai trăiesc. Implicit, ne-am gândit la familie, la ceilalți elevi din clasă și la momentul care urmează să să desfășoare, cel de tristețe, de înmormântare. A fost o veste foarte tristă. Copiii erau de la profilul pedagogic. Eleva care a decedat, brusc, imediat după impact, era în clasa a zecea, a doua pe clasă. A fost o elevă foarte bună, silitoare și care locuia la internatul școlar. Din localitatea Dragoș Vodă, anual, ne vin copii buni la profilul pedagogic. Ceilalți doi elevi, cei doi băieți erau din aceeași localitate. Unul deja major, care luase permisul de curând, iar celălalt coleg de-al lui încă nu avea vârsta de 18 ani. Tinerii de astăzi, iată, luându-și carnetul, sunt dornici să conducă și mașina. Împrejurările au fost de așa natură, încât totul a fost și fatal. Cei doi elevi erau tot ai noștri, la clasa a 12-a. Deci sunt viitorii absolvenți, care vor susține bacalaureatul în 2022, anul acesta. Erau din aceeași localitate, se cunoșteau foarte bine. Împreună, probabil, veneau de acasă, sâmbătă, după-amiază, la internat. Toți erau cazați și la internatul școlar. Ideea de a-i aduce un omagiu a fost a doamnei diriginte, împreună cu mine, de asemenea, împreună cu domnii pedagogi, pentru că și de acolo se mobilizează, deoarece eleva noastră locuia în camera 10 de la etajul 1, unde fetele sunt cazate. Și atunci, pe ultima sută de metri, înainte de înmormântare, derulăm aceste momente comemorative de aprindere a lumânărilor, a luminii, de altfel, care, simbolic, către cer, fac legătura ca și cum s-ar duce ca niște îngeri. Chiar așa am spus, la un moment dat, un înger a plecat în cer. Le suntem alături membrilor familiei îndurerate cu gândul, cu sufletul și cu trupul. Condoleanțe. E o mare pierdere”, a afirmat Petruța Samaru.

„Suntem foarte îndurerați”

Pedagogul internatului din cadrul unității școlare, Nicolae Rusu, a subliniat că Oana deborda de bun-simț.

Nu pot să vorbesc despre ea decât la superlativ, ca și cum ar fi prezentă. Nu pot să cred. Văzusem într-adevăr, știrea pe Facebook, dar nu voiam să cred că i s-a întâmplat. O fată extraordinar de cuminte. Avea un bun-simț exagerat. Nu am cuvinte să mă exprim cum aș putea să o descriu. Suntem foarte îndurerați toți. Și copiii. Aseară vreau să vă spun că era jale totală pentru această elevă, Oana. Te atașezi de ei și mai ales de unii copii care, într-adevăr, au un bun-simț exagerat”, a punctat sursa citată.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top