URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

A ÎNCEPUT SĂPTĂMÂNA PATIMILOR, LA CATOLICI

A început Săptămâna Patimilor pentru credincioșii romano-catolici și protestanți, astăzi, 11 aprilie 2022. Duminică, 10 aprilie, aceștia au sărbătorit Floriile.

În acest an, Paștele Catolic va fi celebrat la data de 17 aprilie, cu o săptămână înaintea Paștelui Ortodox.

“Pe cruce, Iisus se roagă pentru dușmanii săi, pentru ucigașii săi, cerând iertare Tatălui pentru ei. Când ne uităm la Iisus pe cruce, înțelegem că iertarea curge din rănile sale. Dumnezeu iartă întotdeauna toate păcatele; cu iertarea Lui putem începe mereu o nouă viață. Și noi am primit de la Dumnezeu misiunea de a proclama iertarea păcatelor pretutindeni. Să mergem înainte cu curaj spre Paște, știind că Hristos mijlocește neîncetat pentru noi pe lângă Tatăl”, a spus Papa Francisc în mesajul său din Duminica Floriilor 2022, citat de Episcopia Romano-Catolică Iași.

Potrvit alba24.ro, cele trei zile sfinte care precedă marea sărbătoare a Paștelui (Joia Sfântă – Cina Domnului, Vinerea Sfântă – Patima și moartea Domnului și Sâmbăta Sfântă – ziua tăcerii şi a așteptării în care amintim moartea lui Isus şi așezarea sa în mormânt) poartă numele de „Triduumul Pascal” și au o importanță deosebită, pregătind sărbătoarea Învierii Domnului. Triduumul se va încheia odată cu Sfânta Liturghie, în noaptea Învierii Domnului.

Sursa foto: huff.ro

Continue Reading
La Top