URMĂREȘTE-NE

SĂNĂTATE

A ÎNCEPUT GREVA JAPONEZĂ ÎN SĂNĂTATE ȘI ASISTENȚĂ SOCIALĂ

Sistemul de sănătate din România a început de astăzi, 07 iunie 2023, greva japoneză, urmând ca de joi, 08 iunie 2023 aceștiaorganizeze un marș de protest începând cu ora 11:00, pe traseul Piața Victoriei (Guvern) – Piața Revoluției (Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății) – Piața Constituției (Parlament), iar de pe 15 iunie, se va intra în grevă de avertisment. La această situație este din cauză că Guvernul nu și-a respectat promisiunile. Aceștia au dat Executivului termen până la 15 iunie pentru a aplica aceste soluții, iar în caz contrar, spun că vor declanșa greva generală la finalul lunii iunie.

Angajații din sistemul sanitar vor fi în grevă japoneză în perioada 7 iunie – 15 iunie (vor lucra cu banderole albe pe braț), urmând ca la finalul lunii iunie să declanșeze greva generală, în cazul în care Guvernul nu aplica soluțiile deja discutate pentru revendicările lor, a anunțat încă de săptămâna trecută Federația Sanitas.

Se preconizează faptul că de la 1 iulie va fi grevă generală, pe durata căreia vor fi asigurate strict urgențele medicale. 

Federația Solidaritatea Sanitară anunță că la mitingul de joi sunt așteptate toate profesiile din domeniul sănătății, „fiindcă toți suntem afectați într-un fel sau altul de o nedreptate”.

Continue Reading
La Top