URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

A ÎNCEPUT DEBRANȘAREA RĂU-PLATNICILOR DE LA APA POTABILĂ, ÎN COMUNA DRAGOȘ VODĂ

Din data de 12 septembrie a.c., în comuna Dragoș Vodă, din județul Călărași, a început debranșarea rău-platnicilor de la apa potabilă. Până în prezent, a fost pus sigiliul pe apometrele a zece utilizatori care figurau cu datorii la Serviciul Public de Alimentare cu Apă şi Canalizare. Conform declarațiilor viceprimarului comunei, Adrian Drăghici, valoarea totală a datoriilor care trebuie achitate este de 40.000 de lei.

“Este un proces destul de delicat. Nu am vrea să facem lucrul acesta, dar în perioada pandemiei, oamenii au intrat într-o delăsare și au uitat să își mai plătească facturile la apă. Punem sigilii pe apometre. Nu avem foarte mulți sigilați, până în momentul de față, în jur de 10 persoane, dar odată cu campania noastră prin care am făcut și anunțuri, am dus somații, oamenii au început să își achite facturile. Suntem pe drumul cel bun. Noi zicem că nu o să mai creștem cu mult numărul celor sigilați sau celor debranșați de la apă. Sperăm ca oamenii să ajungă la facturile curente și să nu mai fim nevoiți, în prag de iarnă, să oprim alimentarea cu apă. Știm ce înseamnă, dar toată lumea trebuie să înțeleagă că toate facturile trebuie plătite. Și administrația locală plătește, la rândul ei, facturi, bugetele sunt date peste cap. Deja de la începutul anului au fost cumva clădite, acum sunt depășite cu mult și sunt o grămadă de probleme.  Cam 40.000 de lei erau datoriile pe tot ce aveam de încasat. De la 10 persoane, avem undeva la 10.000-12.000 de lei de încasat. Adică, ei au datorii în jurul a 1.000-1.200 de lei, fiecare”, a explicat viceprimarul localității Dragoș Vodă, Adrian Drăghici.

 Pentru că tariful la apă nu acoperă cheltuielile, în prezent, administrația locală își dorește majorarea prețului apei potabile.

“Ne-am hotărât să începem debranșarea acum, pentru că avem un preț la apă destul de mic. Suntem în proces de avizare, de licențiere la ANRSC (n.r. Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice). Prețurile la apă din momentul de față nu mai acoperă cheltuielile. Trebuie să mărim prețul la apă și atunci, dacă îl vom majora o să fie o povară mai mare pe umerii oamenilor și mai greu de dus. Și atunci, am zis să ajungem cumva aproape de zero, înainte de mărirea prețurilor, pentru că altfel intrăm în iarnă, cheltuielile oamenilor vor fi mai mari și nu va fi bine nici pentru noi, nici pentru cetățeni, pentru abonați. Așa că o să rezolvăm acum, înainte de iarnă și ne vom apropia de zero”, a conchis sursa citată.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top