URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

A FOST TURNAT PRIMUL STRAT DE ASFALT, PE PASAJUL DRAJNA

Secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a anunţat, pe o reţea socială, că a fost aşternut primul strat de asfalt peste structura pasajului de la Drajna. Potrivit acestuia, dacă antreprenorul pasajului Drajna își menține ritmul bun de lucru, această investiţie se va finaliza înainte de termen.

Până la acest moment, a fost realizată hidroizolația pe placa de suprabetonare a pasajului şi a fost așternut primul strat de asfalt peste structura pasajului.

În prezent, se execută sfertul de con aferent Culeei 2, se execută lucrări de așternere a piatrei sparte pe drumurile de legătură, se lucrează la amenajarea platformelor necesare execuției rigolelor pentru asigurarea scurgerii apelor şi se execută bazinele de retenție a apelor pluviale. De asemenea, se lucrează la cuplarea conductei de apă care are un diametru de 1.000 mm Fir I, se execută săpăturile necesare montării cablurilor și fundațiilor pentru stâlpii de iluminat. Totodată, continuă lucrările de relocare a rețelelor de energie electrică.

Reamintim faptul că amplasamentul acestei lucrări a fost predat constructorului la data de 11 ianuarie 2022.

Este vorba despre realizarea unei supratraversări pe DN21, cu o lungime de 2,7 km, iar pasajul propriu-zis se va întinde pe 305 m.

Pasajul va traversa și DN 3A Lehliu – Fetești, drum național paralel cu CF 800, după cum precizează Irinel Scrioşteanu.

Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călărași-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul județului Ialomița.

Valoarea investiției este de peste 98 milioane de lei, fără TVA, din fonduri externe nerambursabile, iar termenul de execuție este de 1 an și jumătate.

„Încă de la desemnarea companiei câștigătoare, am discutat cu conducerea Arcada, care și-a asumat că va realiza pasajul înainte de termenul prevăzut în contract. Dacă se menţine ritmul actual, aceasta va fi o lucrare care s eva finaliza înainte de termen”, scrie secretarul de stat, Irinel Ionel Scrioşteanu, pe pagina sa de Facebook.

Amintim că proiectul privind pasajul de la Drajna a fost inițiat de fostul deputat al PSD, Sorinel Vrăjitoru, în luna februarie a anului 2019.

Continue Reading
La Top