URMĂREȘTE-NE

SPORT

A CINCEA ZI DE GREVĂ GENERALĂ ÎN GRĂDINIȚE ȘI ȘCOLI

Vineri, 26 mai, este a cincea zi de grevă generală în școli și grădinițe. Joi, peste 15.000 de profesori au protestat în București, iar zeci de elevi li s-au alăturat în marșul de la Piața Victoriei și până la Parlament. A fost anunțat un nou protest în Capitală pentru marți, 30 mai.

  • De luni, au intrat în grevă peste 150.000 de profesori și peste 70.000 de angajați care fac parte din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic, potrivit sindicatelor.

După o nouă rundă de negocieri, sindicatele profesorilor au solicitat creșterea cu 25% a tuturor salariilor din Învățământ până în decembrie, iar din ianuarie să se aplice grilele cu 60%.

Calculele Edupedu.ro, făcute pe baza datelor Ministerului Educației, arată că o creștere cu un sfert a tuturor salariilor din Educație ar avea un impact bugetar de 2,7 miliarde lei pentru cele 6 luni, câte au mai rămas din acest an.

Aseară, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a transmis că Executivul va aproba ceea ce le-a oferit acum două zile, adică bani de cărți și prime, în loc de majorări ale salariilor.

Premierul le-a transmis profesorilor și celor care sunt în grevă generală în școli, că nu va promite ceva ce nu se poate realiza, iar oferta pe care a făcut-o este ceea ce poate oferi Guvernul în acest moment.

Întrebat de jurnaliști cum comentează faptul că premierul Ciucă a spus, la Cluj, că a oferit deja tot ceea ce a putut oferi, Nistor a răspuns: „Colegii noștri au dat un răspuns ferm astăzi. Dacă cineva își poate permite să afirme că a oferit tot ceea ce era de a oferi sistemului de învățământ, cred că ar trebui să coboare puțin cu picioarele pe pământ să mai arunce o privire către unitățile școlare, către cei care lucrează în unitățile școlare. Poate să discute direct cu ei și va vedea cât de departe este de de realitate“.

Sursa: edupedu.ro

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top