URMĂREȘTE-NE

TIMP LIBER

80 DE BIJUTERII PE PATRU ROȚI AU CREAT UN WEEKEND DE EPOCĂ, LA CĂLĂRAȘI

Nu mai puțin de 80 de bijuterii pe patru roți din România și Bulgaria au creat un weekend de epocă pentru călărășeni.

Pasiunea pentru mașinile de epocă și-a spus cuvântul pentru participanții la parada “Retromobil vine în orașul tău”. Rocco și ceilalți participanți și-au expus mașinile de zeci de ani în inima orașului pentru ca acestea să poată fi admirate de iubitorii de vechi.

“Am această pasiune de când eram mic copil. Mereu mi-am dorit o astfel de mașină. Am achiziționat-o acum 20 de ani”, a declarat Rocco, colecționar mașini de epocă. Pentru Rocco, municipiul Călărași i-a rămas în inimă.

Ajutorul unui călărășean a contribuit la titlurile autoturismului marca Mercedes din anul 1936.

“Un ștrungar din Călărași a creat mai multe piese pe care le pot numi de colecție. Nici nu îți poți da seama că acestea sunt făcute de un ștrungar”, a adăugat aceeași sursă menționată.

De la Trabant la Ford, de la Mercedes la Lincoln, toate au făcut subiectul Paradei organizate de Emil Ghiță.

“Am organizat a VII-a ediție a acestui eveniment. Suntem aproximativ de 85 de mașini și, cum puteți observa, avem categorii de mașini din perioada antebelică, din anii ’30, mașini americane și multe altele. Pot spune că este unul dintre cele mai frumoase evenimente din regiunea Sud-Est”, a declarat pentru Canal SUD Emil Ghiță, organizatorul paradei “Retromobil vine în orașul tău”.

Alături de pasionați au fost prezente și autoritățile locale și județene, printre care îi putem aminti pe Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, Bogdan Mihai, administratorul public al județului Călărași, și Marius Dulce, primarul municipiului Călărași.

“Sunt mașini care mi-au încântat copilăria. Astăzi, ne întoarcem în timp și văd mașinile pe care le-am îndrăgit în tinerețea mea”, a declarat pentru Canal SUD, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Pentru ca cei prezenți să se întoarcă cu adevărat în timp, două mașini de miliție au vegheat asupra ordinii și siguranței publice. Vechiul și noul au coexistat sâmbătă, 16 septembrie a.c. Milițienii și polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Călărași s-au întâlnit, au făcut schimb de experiente și, bineînțeles, au imortalizat momentul.

Ce poate fi mai frumos pentru un colecționar de epocă decât aprecierea unei întregi comunități? Poate titlurile obținute la concursurile specifice, poate zâmbetele de pe chipurile copiilor încântați? Pentru iubitorii mașinilor de epocă, se pare că toate aceste lucruri le hrănesc pasiunea.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top