URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

8 MAI – ZIUA MONDIALĂ A CRUCII ROȘII ȘI A SEMILUNII ROȘII

În fiecare an, în data de 8 mai, marcăm Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii pentru a sărbători dedicarea și impactul a milioane de voluntari care oferă ajutor  în  comunitățile lor.

Fie că vorbim despre pandemia COVID-19, de evenimente meteorologice severe, de  conflicte armate, de crize sau dezastre, acestea nu au cruțat practic pe nimeni în ultimii ani și au afectat cel mai mult persoanele vulnerabile. Cu toate acestea, nu trebuie să căutăm prea departe pentru a găsi și a fi inspirați de acte de bunătate. În această perioadă tulbure, sute de mii de persoane s-au înscris în Societățile Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie pentru a face voluntariat în comunitățile lor – o rețea care numără acum aproape 15 milioane de persoane.

Mișcarea de Cruce Roșie și Semilună Roșie este formată din Comitetul Internațional al Crucii Roșii, Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie și 192 de Societăți Naționale. Voluntarii sunt primii care răspund nevoilor, lucrând neobosit pentru a-i sprijini pe cei mai afectați.  Aceștia se află pe teren în locurile afectate de dezastre și conflicte, verificând vecinii și străinii, conducându-i spre siguranță și îngrijire, acordând primul ajutor și distribuind materiale umanitare esențiale. Sunt oameni care, în mod obișnuit, îi pun pe ceilalți pe primul loc.

În cea mai recentă criză umanitară, voluntarii și personalul angajat al Crucii Roșii Române au oferit ajutor umanitar de urgență pentru 500 000 de persoane care au fugit  din calea conflictului armat din Ucraina: mese calde, asistență medicală specializată, asistență psiho-socială, sprijin financiar, activități de socializare și educative pentru copii, serviciul de restabilire a legăturilor de familie, transport umanitar peste graniță.

,,În fiecare zi, personalul și voluntarii Crucii Roșii văd la fața locului cum bunătatea alungă suferința, aduce alinare, luminează cele mai întunecate momente și redă demnitatea. În mijlocul atâtor greutăți, pierderi și incertitudini, încurajăm oamenii din întreaga lume să creadă în puterea binelui și să continue să dea dovadă de bunătate.”  a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

Sursa: crucearosie.ro

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top