URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CĂLĂRAȘI: REORGANIZAREA PIEȚELOR ÎN BENEFICIUL CETĂȚENILOR

Serviciul Public Piețe și Oboare Călărași este într-o continuă reorganizare pentru o bună funcționare în beneficiul cumpărătorilor din municipiul Călărași.

„În hala de legume și fructe de la Piața Big am creat două sectoare, un sector de producător și un sector pentru comercianți. Legea spune că spațiul trebuie să funcționeze la capacitatea de 40 la sută pentru producători și 60 la sută pentru spațiile comerciale. Noi am împărțit spațiul în jumătate cu jumătate deoarece sunt foarte mulți producători, mai ales din perioada lunii martie până în luna noiembrie, de aceea am mărit numărul de tarabe. În această perioadă sunt producători care își pregătesc legumele și verdețurile. Cei care sunt în acest moment în piață ocupă aproximativ 20 de tarabe. Prețul chiriei este de 350 de lei, acest preț include toate utilitățile, energia electrică, gaze, cheltuielile cu salubrizarea, igienizarea, cheltuielile de personal„ , a subliniat directorul Vasile Manea care ne-a vorbit și despre piața de la Orizont.

Reorganizarea Pieței Big s-a produs în momentul în care noi am intrat în noua hală, aceasta are toate condițiile, este ventilată, iluminată și încălzită. Am creat cele două sectoare unde producătorii ocupă cele 42 de tarabe dintr-un total de 85, iar societățile ocupă 40 de tarabe. O parte dintre producători erau așezați prin parcări și în exterior, de aceea am luat măsura ca toți vânzătorii să fie în interior pentru că aici au toate condițiile. Aceștia trebuie să ofere cumpărătorului produse proaspete și de cea mai bună calitate”.

Un alt spațiu care își continuă activitatea în interesul cetățenilor este Oborul Săptămânal, locație aflată tot în subordinea Serviciului Public de Piețe și Târguri Călărași.

„Oborul funcționează în condiție de pandemie, zilele în care cetățenii se pot duce este sâmbăta și duminica. La obor cumpărătorii pot găsi cereale, legume, fructe. Am amenajat un sector pentru „micii meșteșugari” care pun la dispoziția cumpărătorului lucruri pe care nu le mai folosesc”, precizează sursa citată.(Georgiana Petre)

Continue Reading
La Top