URMĂREȘTE-NE

BREAKING NEWS

55 DE PRIMARI, INTERESAȚI DE PROIECTELE DEPUSE PE PROGRAMUL ANGHEL SALIGNY

Cei 55 de edili ai localităților din județul Călărași, fie că vorbim de municipii, orașe sau comune, participă în acest moment, la o dezbatere online cu directorul general al Direcției de Dezvoltare Regionala și Infrastructura Dezvoltării, din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Alexandru Soare.

Având în vedere faptul că luni, 14 februarie, este ultima zi în care se poate răspunde clarificărilor cerute de Ministerul Dezvoltării, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a inițiat această întâlnire cu toți primarii din județul Călărași.

Prin Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny” vor fi alocaţi cel puţin 140 de milioane de lei pentru fiecare judeţ, minimum 4 milioane pentru fiecare comună şi cel puţin 7 milioane de lei pentru fiecare oraş. De asemenea, pentru fiecare municipiu vor fi alocaţi minimum 10 milioane de lei şi cel puţin 43 de milioane de lei pentru reşedinţele de judeţ. Fiecare sector al municipiului Bucureşti poate accesa fonduri în valoare de cel puţin 35 de milioane de lei pentru proiecte prin Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny”, se arată într-o comunicare a Ministerului Dezvoltării.

Fondurile alocate vor fi destinate construcţiei a 12.000 km de reţele de alimentare cu apă şi canalizare construite/ extinse, 700.000 de branşamente individuale la sistem de alimentare cu apă/ racorduri individuale la sistem de canalizare, construcţia sau modernizarea a 2.000 km de drumuri judeţene şi variante ocolitoare şi 3.000 km de drumuri comunale.

Informații pe larg, în jurnalul CANAL SUD din această seară.

Continue Reading
La Top