URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

5 ZILE LIBERE PENTRU ELEVI, ANGAJAȚI ȘI STUDENȚI

Guvernul german a pregătit o serie de vești bune pentru toți cei care muncesc și studiază în țară, oferindu-le o mini-vacanță în apropierea unor sărbători importante. Cu toate acestea, distribuirea acestor zile libere este reglementată de legislația specifică din fiecare land german, astfel încât nu sunt disponibile în toate regiunile. Cu detalii despre această perioadă de relaxare, vă prezentăm cele mai recente informații.

Pentru locuitorii și angajații din landul Turingia, prima zi de liberă este Ziua Copilului, cunoscută și sub numele de Kindertag, care va fi marcată pe 20 septembrie 2023, o miercuri. Această zi a fost declarată liberă încă din 2019, însemnând că cetățenii din Turingia pot sărbători Ziua Mondială a Copilului alături de cei mici cu ajutorul unei zile libere. De asemenea, trebuie menționat că aceștia vor avea o zi liberă și în 1 iunie, Ziua Copilului, într-o tradiție asemănătoare cu cea din România.

O altă sărbătoare marcantă este Ziua Reunificării Germaniei, sau Tag der deutschen Einheit, sărbătorită pe 3 octombrie 2023, o zi de marți. Această sărbătoare este recunoscută în toate landurile germane, simbolizând reunificarea țării în 1990.

La data de 31 octombrie, marcată de Ziua Reformei sau Reformationstag, cetățenii din landurile Brandenburg, Bremen, Hamburg, Mecklenburg-Vorpommern, Saxonia Inferioară, Saxonia, Saxonia-Anhalt, Schleswig-Holstein și Turingia vor avea o zi liberă. Acesta nu este un sărbătoare națională, ci este comemorată prin servicii religioase în bisericile protestante.

1 noiembrie aduce Ziua Tuturor Sfinților sau Allerheiligen, o sărbătoare publică în landurile Baden-Württemberg, Bavaria, Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat și Saarland, unde martirii sunt omagiați.

În încheiere, pe 22 noiembrie, Ziua pocăinței și a rugăciunii sau Buß und Bettag, este sărbătorită în Saxonia și câteva regiuni ale Bavariei. Această zi a fost restrânsă la aceste landuri începând cu anul 1995.

Această serie de zile libere oferă o ocazie minunată pentru odihnă și sărbătoare în diverse regiuni ale Germaniei, fiecare cu propria sa tradiție și semnificație.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top