URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

33 TONE DE DEȘEURI AU FOST OPRITE LA PUNCTUL DE TRECERE A FRONTIEREI CONSTANȚA SUD

Garda Națională de Mediu Constanța a interzis importul deșeurilor încărcate în două containere, sosite în Portul Constanța Sud.
Conform unui comunicat de presă, deșeurile au fost expediate de o firmă din Israel și ar fi trebuit să ajungă la o societate din județul Buzău. Cantitatea totală aflată în cele două containere este de 32.929 kg, reprezentând deșeuri de polistiren presat în baloți.


Importul a fost înregistrat în registrul ROAFM, însă echipa de comisari a constatat mai multe neconcordante intre documentele depuse la Biroul vamal de Frontieră pentru realizarea importului și informațiile încărcate de importator în aplicație. Autorizația de mediu din setul de documente nu era aceeași cu autorizația de mediu din registrul ROAFM, iar documentul care însoțește transferul deșeurilor –Anexa VII nu este completat conform cerințelor Regulamentului 1013/2006. Din aceste documente nu a reieșit în mod clar amplasamentul/adresa instalației de valorificare a deșeurilor de polistiren și dacă exista autorizație de mediu pentru punctul de lucru unde se afla instalația de valorificare a acestora.


Garda Națională de Mediu face urmatoarea precizare: „Importul/transferul oricăror tipuri sau cantități de deșeuri în România se poate realiza numai către instalaţii de valorificare”, condiție obligatorie prevăzută de legislația în vigoare.

Continue Reading
La Top