Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare se sărbătoreşte la 29 septembrie. Marcarea acestei zile trage un semnal de alarmă la nivel global asupra necesităţii de a transforma şi reechilibra modul în care sunt produse şi consumate alimentele.
Risipa alimentară este fără doar și poate o problemă pregnantă a zilelor noastre. Considerând că alimentația este o nevoie fundamentală a omului, am decis să vorbim cu cetățenii călărășeni despre felul în care aceștia reduc risipa alimentară și care sunt materiile prime pe care le folosesc pentru a-și aproviziona frigiderul.
“Eu nu cumpăr mult și fac mâncare doar din ceea ce am. Nu are sens să cumpăr excesiv, să le țin în frigiser să se deterioreze și să nu mai aibă calitatea necesară pentru a face mâncare. Având în vedere că sunt pensionar, nu îmi permit să cumpăr foarte mult. Întâi achit datoriile pe care le am la stat, apoi ma ocup de aprovizionarea frigiderului” a declarat, pentru Canal SUD, un călărășean.